По-малко от 24 часа след решението за изгонване на 70

...
По-малко от 24 часа след решението за изгонване на 70
Коментари Харесай

ОБЗОР: Разрив в коалицията заради гоненето на руските дипломати, част от Пловдив повече от денонощие без вода

По-малко от 24 часа след решението за изпъждане на 70 съветски дипломати, Българска социалистическа партия напусна договарянията и се отхвърли от коалиция с Политическа партия.

“Стопираме всевъзможни договаряния с Политическа партия за сформиране на държавно управление. За следващ път министър председателят Кирил Петков взима еднолични решения по въпроси на националната политика. Ще се върнем на масата за договаряния, в случай че Политическа партия предложат различен претендент за министър-председател и Кирил Петков понесе отговорност за държанието си до момента “, съобщи Корнелия Нинова.

Последва светкавична реакция на Политическа партия - те ще разискват занапред развоя на събитията и още не разискват имена

„ Път за договаряния постоянно има, другояче нямаше да ги назоваваме договаряния, а извиване на ръце. Имаме до петък време до връчване на мандата, всички варианти са на масата “, съобщи ръководителят на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров.

Вижте всички отзиви към разразилия се скандал:

Бойко Борисов е " най- дребното зло " в българската политика, а предварителните избори са желан вид пред кабинет в в границите на този парламент. Така наподобяват резултатите от трите анкети, оповестени в TrafficNews през юни. В тях са се присъединили общо 4 594 души.

Елена Гунчева от " Възраждане " се отхвърли да напуща Народното събрание и ще става самостоятелен народен представител.

Гунчева, която предходната седмица разгласи, че напуща " Възраждане " и Народното събрание, през днешния ден е подала в деловодството на Народното събрание заявление, че отдръпва заявката си от 27 юни, с което обявяваше, че излиза от Народното събрание.

Паралелно с това Гунчева е подала заявление за овакантяване на парламентарната група на " Възраждане " и остава самостоятелен народен представител.

Депутатите одобриха дефинитивно 0% Данък добавена стойност за хляба и брашното. Решението беше гласувано на второ четене в пленарната зала.

Парламентът одобри на второ четене разпореждания от актуализацията на държавния бюджет, с които се трансформира Законът за акцизите и данъчните хранилища. Предвижда се освобождение от данък на електрическата сила, втечнения нефтен газ и природния газ в период до 30 юни 2025 година " За " тези разпореждания бяха 117 депутати, 110 гласоподаваха " срещу " и трима се въздържаха.

Продължава безводието на улица „ Богомил “ в Пловдив. Вече 24 часа стотици поданици на региона са на изсъхнало. Причината е реализацията на огромен ВиК план.

До ранния следобяд водата в регион „ Източен “ ще бъде пусната, оповестиха от Обищна Пловдив. Днес жителите на региона останаха без питейна вода, поради проблеми при полагането на нов водопровод в границите на ремонтните действия в кв. „ Гладно поле “.

Ремонт на жп прелеза на кръстовището сред бул. „ Свобода” и бул. „ Пещерско шосе” провокираха съществени тапи в региона. Сериозен е трафикът в зоната на прилежащия жп прелез с бул. „ Копривщица”.

Улица „ Дружба “ в Пловдив към този момент близо половин година съставлява заплаха за всички водачи и пешеходци, дръзнали да пробват да преминат. Големи ями дебнат пловдивчаните, откакто елементи от трасето са били разкопани.

8 пъти е намалял броя на убитите на пътя Пловдив - Асеновград през последните три години, заяви за TrafficNews началникът на " Пътна полиция " в Пловдив гл. контрольор Йордан Милушев. Той е сравнил статистиките на тежките пътните катастрофи три години преди и след 2019 година, когато трасето бе намерено.От 2017 до 2019 на пътя сред Пловдив и Асеновград са починали 8 души, а в интервала 2019- 2022- един човек.

Истински екшън се разигра по един от най-оживените булеварди под тепетата тази заран. За това алармира читателка на TrafficNews , която е станала очевидец на случая. Тя даде видеозаписи, на които се виждат двама мъже, които се бият в час пик на бул. „ Христо Ботев” в Пловдив.

Случката се е развила тази заран, малко след 10:20 ч., когато придвижването под тепетата е кошмарно.

Труп на 58-годишен мъж е открит на бул. “ Христо Ботев” в Пловдив тази заран, научи TrafficNews . Мъжът е умрял на стълбището в жилищния блок, в който е живял със брачната половинка си.

Кметът Здраво Димитров изпрати публично писмо до фондация " Дом на Пловдивската опера ", в което предлага 13 дка терен за безплатно даване за изграждане на постройка на музикалната институция. Писмото е адресирано и до Министерство на културата, защото преди време зам.-министър Весела Кондакова изрази опасения, че локалната администрация не подхваща никакви дейности, с цел да се осъществя меморандумът за Дом на операта. Мястото е до зала " Колодрум ".

Община Карлово изчаква подписа на министъра на нововъведенията в оставка Даниел Лорер, с който ще може да се пристъпи към по този начин мечтаната реорганизация на трасе в Индустриалната зона на града. Това заяви за TrafficNews зам.-кметът по строителство Николай Цветков.

Трансформиране на предишното в бъдеще. Този късмет дава новооткритият от фондация " За Нашите Деца " Комплекс за ранно детско развиване в Пловдив, затворила в своята „ капсула на времето “ хиляди житейски истории. От през днешния ден постройката на комплекса, съхранила духа на филантропията още от 1878 година насам и по-позната на пловдивчани като някогашния дом „ Рада Киркович “, се трансформира в единствения по рода си в региона център, който сплотява минало, настояще и бъдеще.

Жертвите на полово принуждение би трябвало да придобият назад храброст и доверие в способените органи. Те би трябвало да знаят какъв брой е значимо да подадат сигнал за претърпяното, с цел да може институциите да подадат ръка назад.
Около тази позиция се сплоти целият екип и сътрудници на „ Център за поддръжка на жертви на полово принуждение “ в Пловдив, чието съглашение за съдействие бе подписано през днешния ден в Областна администрация.

Делото против пловдивските лекари доктор Борис Кузманов и сътрудника му доктор Христо Кунчев за гибел на пациентка вследствие на лекарска неточност за следващ път завърши дефинитивно с оправдателна присъда. То е на път да се трансформира в казус с общо 9 оправдателни присъди на равнища Окръжен, Апелативен и Върховен съд. Днес, 13 години след началото на процеса, Върховен съд излезе с дефинитивно решение по проблема.

Пловдивски рапър откри колата си обезобразена след разлъка с момиче. За да опише за случилото се, с TrafficNews се свърза пострадалият, по-познат с псевдонима си Kriss.

Днес 34-годишният служител на реда Петър Попов трябваше да чества имен ден дружно със брачната половинка си и двете си дъщерички - на 1 и 3 години. Но самозабравили се локални феодали от Пазарджишко го изпратиха в болница, където лекарите се борят за живота му. Не е ясно дали ще оцелее, тъй като побоят, който двама братя от село Пищигово е толкоз тежък, че към този момент трети ден той е в кома.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР