По-малко от 24 часа ни делят от дългоочаквания сблъсък между

...
По-малко от 24 часа ни делят от дългоочаквания сблъсък между
Коментари Харесай

Виландер: Алкарас е свръхчовек; Джокович е този, който ще трябва да се бори повече за успеха

По-малко от 24 часа ни разделят от дълго чакания конфликт сред Новак Джокович и Карлос Алкарас, който ще дефинира първия финалист в тазгодишното издание на Ролан Гарос. Двамата ще се изправят един против различен в петък следобяд, като това ще бъде втори дуел посред им, първият от които се състоя на Мастърса в Мадрид през предишния сезон и бе извоюван от испанеца. Преди утрешната им среща някогашният №1 и сегашен анализатор за Eurosport Матс Виландер е безапелационен, че мачът ще бъде тежък за 22-кратния първенец от Шлема, само че това надалеч не значи, че сърбинът ще бъде елементарно преодолян.

" Карлос Алкарас взриви света на професионалния тенис. Хората приказват за него от ден на ден и повече. Той е необикновен в тактическо отношение и в никакъв случай не губи своята еднаквост на корта. Изумително е да го гледаш по какъв начин играе онлайн. Изведнъж нанася мълниеносни удари, които са толкоз мощни, че са напряко липса на почитание към самата игра. 

Не мога да допускам, че сподели, че има огромна убеденост сега. В идващия кръг играе с Новак Джокович и преди мача излиза и декларира това. Различно е, когато се изправиш против някого, който си побеждавал няколко пъти преди този момент, само че в тази ситуация те са се срещали единствено един път до момента. 

Алкарас е свръхчовек. Когато видиш състезател като него, си казваш, че има вяра за човешката раса. Джокович сигурно ще може да откри решения на проблемите, които Карлос би му основал. Новак е превъзходен физически, само че Алкарас има удивителна скорост, която би пристигнала допълнително даже за сърбина. 

Смятам, че публиката ще бъде на страната на Новак първоначално, тъй като всички усещат, че този дуел може да бъде изключително проблематичен за него. Карлос играе ужасно и може би публиката ще има възприятието, че точно Джокович е този, който ще би трябвало да се бори повече, с цел да реализира триумф. Новак обаче е подготвен на 100% за предизвикването ", безапелационен е шведът.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР