По-малко, дори единични, са случаите, в които родители антиваксъри не

...
По-малко, дори единични, са случаите, в които родители антиваксъри не
Коментари Харесай

Д-р Марин Йовов: Случаите на родители антиваксъри вече са единични

„ По-малко, даже единични, са случаите, в които родители антиваксъри не желаят децата им да бъдат ваксинирани. Все отново още има подрастващи с нередовни ваксини, което ги оставя незащитени от ваксинопредотвратимите болести. Една от аргументите за това е непериодичното посещаване при доктор за осъществяване на наложителните съгласно за възрастта ваксини. “

Това съобщи на конференция основният секретар на Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ в Търговище доктор Марин Йовов , представен от „ Българска телеграфна агенция “. Здравните управляващи в града провеждат осведомителна акция за изгодите на имунизациите във връзка Европейската имунизационна седмица.

Думите на доктор Йовов бяха подкрепени и от доктор Тодорина Филева, която подсети, че имунизационните календари са направени според от реакцията на имунната система в другите възрасти. По нейните думи разбирането на значимостта от използването на ваксини може да избави живот .

„ Важно е да се разбере, че имунизацията против заразни заболявания пази освен имунизирания, само че и близките “ , акцентира тя.

Здравните инспектори изнесоха данни за хода на имунизацията против заразни заболявания на територията на област Търговище . Почти при всички заболявания в района през последните три години се следи спад на имунизационния обсег на популацията .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР