По Конституция предстои да бъде връчен втори проучвателен мандат. По

...
По Конституция предстои да бъде връчен втори проучвателен мандат. По
Коментари Харесай

ПП-ДБ предложи на ГЕРБ от трибуната на НС - да излъчат премиер с техния мандат

" По Конституция следва да бъде връчен втори изследователски мандат. По решение на ПП-ДБ ние удостоверяваме готовността си да го осъществяваме като народен с ПГ на ГЕРБ-СДС. Готови сме да го създадем при съблюдаване на уговорките - сключване на съглашението, съдържащо гаранции за промени в правосъдната система, регулаторите и службите с ясни дати за осъществяване ", сподели Атанасов.

Предложението е министър-председател да е " взаимноприемлива кандидатура, излъчена от ПГ на ГЕРБ-СДС " и опазване на досегашната конструкция на Министерски съвет.

" Да поясним - това не е покана за договаряния, това е предложение да осъществим съглашението отпреди 9 месеца. Имаме дълг да предложим реалистична форма за превъзмогване на нова политическа рецесия и го вършим, с цел да не хвърляме страната в рецесия и поредност от избори. При отвод ще считаме, че сме изпълнили отговорностите си и ще върнем мандата на президента. Очакваме отговор до датата за приемане на втори изследователски мандат от президента ", съобщи Атанасов от името на ПП-ДБ.

" Днес е заоблачен ден за българската народна власт и дали може слънцето да пробие, зависи от тази зала. Или ще последва стихия с градушка " , предвижда водачът на ДСБ. Депутатът от ПП-ДБ съобщи, че ПП-ДБ са били " доброжелателни и от самото начало стояли в залата. " Дамите от преговорния екип на ГЕРБ 4 пъти напускаха договарянията и не знаехме по-късно дали ще се върнат ", описа още Атанасов.

Залата, където бяха банките депутатите от Има Такъв Народ и " Възраждане ", избухна в овации и смях, до момента в който звучеше офертата на ПП-ДБ.

Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков излезе и разгласи, че прочетеното от ген. Атанасов не е молба. 

Това не е молба, а възприятие за дълг, сподели Петков. И упрекна ГЕРБ, че не съблюдават поетия си ангажимент преди 9 месеца, който е бил за взаимно ръководство за 18 месеца с ротация единствено на министър председателите.

" Има нещо поставено на масата - има едно съглашение, в което се изисква промяна на правосъдната система не на хартия, а действително. В това съглашение няма разделяне, има транспарантен развой, не да са майки, не да са татковци на депутати, а да са чисти хора, които пазят публичния интерес ", засяга той промените в регулаторите. И се трансферира на службите, които, по думите му, се занимавали единствено с интриги.

" 30 години тези служби работят за нещо друго, с изключение на за сигурността на българските жители ", добави съпредседателят на Политическа партия, като уточни, че всеки заловен разузнавач е бил по сигнал на непозната работа. " Вие сте 30 години в тази игра. И знаете ли от кое място стартира всичко? От възприятието за отговорност, за спазена дума. Преди 9 месеца дадохме дума не за 9-месечно ръководство, а за 18-месечно с единствена ротация на министър председатели. Когато сте го създали, би трябвало да си спазвате думата ", съобщи с прочувствен звук и на всеослушание от трибуната Кирил Петков. 

Станислав Балабанов от Има Такъв Народ го прикани да се успокои и попита да не е употребявал нещо нощес. Думата " харакири " имала към този момент нов смисъл, установи депутатът от Има Такъв Народ и разгласи: " Харакиро ". Преди него соцлидерката Корнелия Нинова разгласи: " Това беше обществено политическо харакири ". 

" Единственото, което не направихте, е да застанете тук на колене и да се молите. Единственото, което не направихте, е да предложите Бойко Борисов за министър председател ", реагира Георги Свиленски и предвижда, че в случай че го създадат, тогава ПГ на ГЕРБ-СДС ще одобри офертата. Той заключи, че това е огромно оскърбление. " Наистина ви съчувствам, в действителност ви скърбя ", призна социалистът от трибуната на Народно събрание.

Свиленски попита още Кирил Петков по отношение на недоволството му от работата на службите по какъв начин тогава им се е доверил, с цел да изгони по тяхно предложение 70 чиновници на съветското посолство.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР