По книжарниците излезе „Тайната на Диор” от Наташа Лестър –

...
По книжарниците излезе „Тайната на Диор” от Наташа Лестър –
Коментари Харесай

„Тайната на Диор” от Наташа Лестър – неразказаната история на Кристиан Диор

По книжарниците излезе „ Тайната на Диор” от Наташа Лестър – разказ, който се базира върху орисите на действителни персони, с цел да опише историята на една обич на фона на ужасите на Втората международна война. Един дрешник, цялостен с превъзходните облекла на Кристиан Диор, една загадка, защитавана в продължение на 65 години, и три дами, неотлъчно свързани до живот от мрака на войната – Наташа Лестър разпростира слисващ роман за любовта, фантазиите и скръбта.

Талантливата Скай Пенроуз, която пилотира аероплан, нейната отчуждена сестра Либърти, приятелят им от детинство Никълъс Крофърд и мистериозната му избраница Марго Журдан не поддържат близки връзки. Но когато военните им задания ги привикват, четиримата ненадейно се озовават дружно с неподозирани последици.

Паралелно в днешни дни австралийката Кат Журдан – буен фен на историята на модата и реставратор на остарели облекла – открива неподозирано укритие на скъпи дизайнерски рокли на Диор, скрити в остарял дрешник в далечна къща в Корнуол. Къщата е благосъстоятелност на баба ѝ Марго, само че старата дама отхвърля да показа с жадната си за отговори внучка каквото и да било за предишното си в разкъсваната от Втората международна война Франция.
Когато Кат се впуска в следствие на загадката, витаеща към баба ѝ, към нея се причислява създател на исторически проучвания. Той търси отговори за историческата роля на сестрите Пенроуз и тяхната майка. Двамата последователно разкриват многопластов, привлекателен свят, населяван от водачи, шпиони, фешън икони, обич, отчаяние и секрети.

Сюжетът на „ Тайната на Диор” се разпростира край провинциалните британски крайбрежия на Корнуол, минава през блестящите ателиета на Париж през 50-те години на предишния век и доближава до смразяващия смут на концентрационните лагери. Романът на Наташа Лестър споделя история – в идентична степен шокираща и незабравима – която остава с читателите дълго откакто затворят последната страница.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР