По категоричен начин беше установено – от доказателствата и експертизата,

...
По категоричен начин беше установено – от доказателствата и експертизата,
Коментари Харесай

Експерт разобличи Рашков в поредна инсинуация - човешка грешка е причината за трагедията на АМ "Струма" с 45 загинали

" По безапелационен метод беше открито – от доказателствата и експертизата, че нещастието на Автомагистрала " Струма " е породена от държанието на водача ", сподели следовател Младен Петров за случая, който лиши живота на 45 души от Северна Македония пред bTV. " Само неговото държание е причина да възникне тази обстановка и да се развие до произшествието, което приключва с този резултат ", споделя Петров.

По думите му всички огласени догатки за съществуването на запалими течности в рейса са тествани и е открито по безапелационен метод, че такива не е имало. " В съответната обстановка насочването на рейса настрана от дейната лента и удрянето му в мантинелата е довело до проникването и разрушаването на детайли от структурата, прилепяне на резервоара, компресиране на наличието му. Това е съпроводено от щедро обсипване с искри подбудени от триенето, при което се е достигнала нужната температура и налягане, с цел да се възпламени горивото ", споделя Петров.

Относно спекулациите, че маркировката на Автомагистрала " Струма " е довела до случая, Петров добавя, че видимостта не е била нарушена. " Наистина, хоризонталната маркировка, страничната, е леко поизбледняла, само че не е невидима. Средната, осевата линия, която дели лентите е много ярка и сигурно е забележима ", споделя следователят.

Припомняме, че още щом се появи на мястото на ужасяващата злополука в края на ноември 2021 година, Бойко Рашков подмятна версията, че неприятното създаване на автомагистралата от държавното управление на ГЕРБ било в основата на тази злополука. Твърдението беше разобличено още тогава от представители на ГЕРБ като налудничаво, а след това се разбра, че този сектор от Автомагистрала " Струма " е пуснат в експлоятация по време на държавното управление на Сергей Станишев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР