„По категоричен начин беше установено – от доказателствата и експертизата,

...
„По категоричен начин беше установено – от доказателствата и експертизата,
Коментари Харесай

Категорично човешка грешка е причинила катастрофата с изгорелия автобус с 45 жертви на Струма

„ По безапелационен метод беше открито – от доказателствата и експертизата, че нещастието на автомагистрала " Струма " е породена от държанието на водача. Само неговото държание е причина да възникне тази обстановка и да се развие произшествието, което приключва с този резултат. "

Това сподели следовател Младен Петров пред БТВ през днешния ден, цитира " Офнюз ".

Два часа след среднощ на 23 ноември на връщане от екскурзия в Турция рейсът на туристическа организация " Беса Транс " с 52-ма пасажери от Северна Македония, множеството спящи в този миг, се блъска в мантинела на автомагистрала " Струма " край село Боснек и избухва пожар. Автобусът изгаря. Оцеляват единствено седем души.

Установено е по безапелационен метод, че в рейса не е имало запалими течности.

„ Насочването на рейса настрана от дейната лента и удрянето му в мантинелата е довело до проникването и разрушаването на детайли от структурата, прилепяне на резервоара, компресиране на наличието му. Това е съпроводено от щедро обсипване с искри подбудени от триенето, при което се е достигнала нужната температура и налягане, с цел да се възпламени горивото “, споделя Петров.

Видимостта не е била нарушена, споделя Петров във връзка догатките, че неприятната маркировка на Автомагистрала „ Струма “ може да е довела до случая. " Наистина хоризонталната маркировка, страничната, е леко поизбледняла, само че не е невидима. Средната, осевата линия, която дели лентите, е много ярка и сигурно е забележима “, споделя следователят.

Предстои обзор на мнението на проверяващия екип. „ Предстои да се ангажират за присъединяване потърпевшите, околните на починалите и оживелите пасажери. Нашето мнение, че липсва отговорно държание, което да е причинна връзка за този резултат, води до това евентуално производството да бъде прекъснато “, сподели Петров.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР