По-късно днес Мей ще се опита да убеди депутатите в

...
По-късно днес Мей ще се опита да убеди депутатите в
Коментари Харесай

Никой Не Очакваше Това! Нов Тотален Обрат За Брекзит!

По-късно през днешния ден Мей ще се опита да убеди депутатите в Камарата на общините да поддържат нейния проект " Б " за Брекзит, само че се чака тя да срещне мощна съпротива от тяхна страна. Според медиите през днешния ден Тереза Мей ще обещае на Народното събрание, че ще изиска от Брюксел да промени клаузата за защитния механизъм.

Депутатите ще гласоподават през днешния ден няколко юридически необвързващи ремонти на проекта на Мей за Брекзит, които тя предложи след вота от 15 януари, когато голямо болшинство парламентаристи отхвърлиха нейната договорка за Брекзит. Десетки евроскептици от Консервативната партия, парламентаристи от Демократичната юнионистка партия и доста проевропейски консерватори гласоподаваха тогава против договорката. Повечето от тези депутати са срещу защитния механизъм, който може да сложи Северна Ирландия за неустановен интервал под разпореждания, разнообразни от останалата част на Обединеното кралство.

Според консервативния народен представител Ники Морган предлагането за План С за Брекзит " включва модифицирана форма на защитния механизъм, показана като олекотена версия на съглашение за свободна търговия и включва задължения от всички страни, че няма да има твърда граница на остров Ирландия ".

Днес източник от английската Лейбъристка партия сподели, че тя ще поддържа проект за Брекзит, който може да отсрочи датата за излизане на Англия от Европейски Съюз - 29 март. Лейбъристите обаче ще поддържат препоръчана от лейбъристката депутатка Ивет Купър корекция, която дава на Мей период до 26 февруари да контракти такава договорка за Брекзит, която да удовлетвори Народното събрание. Ако тя не може да го направи до тогава, Народното събрание може да я принуди да изиска отлагане на датата за излизане от Европейски Съюз. Зад предлагането на Купър застават 103 парламентаристи, измежду които и от Консервативната партия на Мей.

Председателят на Камарата на общините на английския парламент Джон Бъркоу съобщи, че довечера депутатите ще имат опцията да гласоподават по 7 препоръчани промени на съглашението на Тереза Мей за Брекзит, съобщи Ройтерс.

До последния миг депутатите имаха опция да оферират промени. Бяха препоръчани общо 14 промени, само че ръководителят на Камарата трябваше да реши кои да остави за дебатиране и гласоподаване в Народното събрание.

Сред оставените 7 оферти е това на лейбъристката депутатка Ивет Купър. То е подписано от 139 депутати, в това число от Консервативната партия на Мей. Предложението, известно като Поправка Би /латиница/, дава на Мей период до 26 февруари да контракти с Брюксел такова съглашение за Брекзит, което да бъде подкрепено от английския парламент. Ако това не се случи, то на Народното събрание ще бъде обещано право да изиска от Европейски Съюз отсрочване на периода за Брекзит, с цел да се предотврати разновидността излизане от Европейски Съюз без договорка. Предложението на Купър планува удължение с 9 месеца на крайния период за излизане на Англия от Европейски Съюз, т.е. от 29 март, както е планувано в този момент, на 31 декември.

Сред 7-те оферти, по които ще гласоподават депутатите през днешния ден, е и това на авторитетния реакционер Греъм Брейди. То приканва за подмяна на защитната уговорка с " различни ограничения ", с цел да се избегне твърдата граница на остров Ирландия. Предложението на Брейди, известно като Поправка Ен, е подписано от 71 депутати. В него се споделя, че Народното събрание ще поддържа договорката на Мей за Брекзит, в случай че защитната уговорка бъде сменена с " различни ограничения и разпореждания ". Вчера Мей прикани депутатите от Консервативната партия да поддържат точно Поправка Ен.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР