По искане на Районна прокуратура-Велико Търново, Районен съд-Велико Търново взе

...
По искане на Районна прокуратура-Велико Търново, Районен съд-Велико Търново взе
Коментари Харесай

Задържаха обвиняем за опит за грабеж и за съпротива на полицаи 

По искане на Районна прокуратура-Велико Търново, Районен съд-Велико Търново взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ във връзка с 18-годишен обвинен за опит за обир и непокорство на полицейски чиновници при задържането му.

С.С. е притеглен в качеството на обвинен за това, че на 12.07.2022 година в гр. Велико Търново, на улицата, направил опит да отнеме от владението на 72-годишен мъж с желание незаконно да присвои непознати движими движимости – паричната сума от петнадесет лв., като използвал за това заплашване и мощ и опитът останал незавършен по независещи от дееца аргументи (престъпление по член 198, ал.1, вр. член 18, алинея 1 от НК). Същия ден в жилищен блок при задържането му С.С. пречил на органи на властта – на полицейските чиновници в Група „ Охрана на публичния ред “ при РУ-Велико Търново при ОД на Министерство на вътрешните работи град Велико Търново, да изпълнят служебните си отговорности – да го задържат за период до 24 часа по член 72, алинея 1, т. 1 от ЗМВР (престъпление по член 270, алинея 1 НК).

С.С. е неведнъж осъждан, в това число за грабежи, причиняване на телесна щета, разваляне на непознато имущество и незаконно лишаване на МПС. Преценено е, че от събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение за авторството на действието на лицето и е налице заплаха то да се укрие и да извърши други закононарушения, заради което Районен съд- Велико Търново е почел настояването на прокуратурата за взимане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР