По искане на Районна прокуратура-Пазарджик съдът задържа двама обвиняеми за

...
По искане на Районна прокуратура-Пазарджик съдът задържа двама обвиняеми за
Коментари Харесай

В Пазарджик пращат на съд двама братя, изнасилили мъж, който починал

По искане на Районна прокуратура-Пазарджик съдът задържа двама обвинени за нанасяне на побой и полово принуждение по отношение на 42-годишен мъж, който е умрял.

Съдът дефинира мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на И. К., на 22 година, и И.К., на 17 година Те са привлечени като обвинени за това, че на 13 януари във Велинград, в съучастничество като причинители, са направили полово съприкосновение с 42-годишен мъж, като са използвали за това мощ и заплашване и действието съставлява изключително тежък случай. Престъплението е квалифицирано по член 157 алинея 7 вр. член 157 алинея 1 вр. член 20 алинея 2 от Наказателния кодекс.

Установено е, че на 13 януари във Велинград двамата обвинени нанесли побой и направили полово принуждение по отношение на 42-годишния мъж в постройката, където живеел.
свързани новини8762на 13.12.2018
На 16 януари е бил подаден сигнал, че потърпевшият мъж е умрял. Няколко часа по-късно двамата причинители, които са братя, са били открити и арестувани от полицията. Незабавно са почнали дейности по следствието под надзора на Районна прокуратура-Пазарджик.

Назначена е съдебномедицинска експертиза, която да откри способи и механизма на настъпване на гибелта, като от лекарското умозаключение ще се реши за изпращане на делото по подготвеност на Окръжна прокуратура-Пазарджик.

Определението на Районен съд-Велинград предстои на митинг и обжалване пред Окръжен съд-Пазарджик.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР