По искане на Окръжна прокуратура-Шумен извършител на грабеж, придружен с

...
По искане на Окръжна прокуратура-Шумен извършител на грабеж, придружен с
Коментари Харесай

Рецидивист нападна и обра възрастна жена в Шуменско

По искане на Окръжна прокуратура-Шумен причинител на обир, съпроводен с породена междинна телесна щета на стара жена, остава в ареста.
На 24 септември, малко след среднощ, обвиненият влезнал в дома на 82-годишна самотно живееща жена от село Тодор Икономово. Тя пробвала да изгони мъжа, само че той я блъснал и блъснал, взел и брадвичката, с която тя се пробвала да го прогони.
Мъжът изискал потърпевшата да му даде парите, с които разполагала, като я обиждал и заплашвал. Накрая дамата му дала 200 лв., два златни пръстена и обеци. След като обвиненият напуснал дома й, старата жена повикала свои съседи на помощ, извикани били полицейски и медицински екип.
Прегледът на жертвата на грабежа открил, че тя има фрактура на раменна кост и се постанова да бъде оперирана.
Около три часа след случая, мъжът бил арестуван от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи – Шумен. Той е добре прочут на органите на реда, осъждан е неведнъж за обири, като три пъти бил лишаван от независимост за разнообразни интервали от време. В него били открити 50 лв., за които се открило по безапелационен метод, че са част от инкриминираните пари.
С разпореждане на наблюдаващия случая прокурор от Окръжната прокуратура в града мъжът е оставен в ареста за период до 72 часа.
Окръжният съд утвърди настояването на прокуратурата и задържа под стража 44-годишния обвинен.
Определението предстои на обжалване пред Апелативен съд - Варна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР