По искане на Окръжна прокуратура – Шумен съдът наложи най-тежката

...
По искане на Окръжна прокуратура – Шумен съдът наложи най-тежката
Коментари Харесай

Оставиха в ареста изверг, пребил и ограбил старица

 По искане на Окръжна прокуратура – Шумен съдът наложи най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на 44-годишния С.Р., направил обир на сума пари и златни украшения при изискванията на рисков рецидив и предизвикал междинна телесна щета на своята жертва – закононарушение по член 199, алинея 1, т. 3 и 4 по отношение на член 198, алинея 1 по отношение на член 29, алинея 1, писмен знак " Б “ от Наказателен кодекс, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

На 24 септември 2021 година, малко след среднощ, обвиненият влезнал в дома на 82-годишна самотно живуща жена от село Тодор Икономово. Тя усетила това и пробвала да изгони нашественика. Мъжът съумял да пречупи съпротивата й, като блъснал и блъснал дамата. Взел и брадвичката, с която тя пробвала да го прогони.

С.Р. изискал потърпевшата да му даде парите, с които разполагала, като я обиждал и заплашвал. Накрая дамата му дала 200 лв., дала му също два златни пръстена и обеци. След като обвиненият напуснал дома й, старата жена повикала свои съседи на помощ, извикани били полицейски и медицински екипи.

Прегледът на жертвата на грабежа открил, че тя има фрактура на раменна кост и се постанова да бъде оперирана.

Около 03:00 часа, на същата нощ, С.Р. бил арестуван от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи – Шумен. Той е добре прочут на органите на реда, осъждан е неведнъж за обири, като три пъти бил лишаван от независимост за разнообразни интервали от време. В него били открити 50 лв., за които се открило по безапелационен метод, че са част от инкриминираните пари.

С разпореждане на наблюдаващия случая прокурор от Окръжната прокуратура в града мъжът е оставен в ареста за период до 72 часа, за да бъде доведен в съда за постановяване на мярка за неотклонение.

Окръжният съд утвърди настояването на прокуратурата и задържа под стража 44-годишния обвинен. Определението предстои на обжалване пред Апелативен съд - Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР