По инициатива на Председателя на общинския съвет в Мездра –

...
По инициатива на Председателя на общинския съвет в Мездра –
Коментари Харесай

Управителят на ВиК-Враца се срещна с кметове и жители на населените места в Искърското дефиле

По самодейност на Председателя на общинския съвет в Мездра – госпожа Яна Нинова се организира среща сред управлението на ВиК Враца, кметове на обитаемоте места, ситуирани в Искърското дефиле и представители на инициативния комитет на жителите, недоволни от равнене цената на гравитачното и смесеното водоснабдяване.
На срещата бе изяснено, че решението за равнене на цените за водоснабдяване е на Комисията за енергийно и водно контролиране /КЕВР/ и шефът на ВиК Враца е длъжен да го извърши.
От ВиК оператора показаха подробна информация за вложените вложения в тези села, равняващи се на стотици хиляди лв., чиято възвръщаемост ще отнеме десетилетия. Подменени са над 18 000 метра водопроводи, построен е напълно нов водоем и са реконструирани 5 други. Едно от по-големите обитаеми места е едно от дребното в България с напълно сменена водопреносна мрежа и реконструирани ВиК уреди.
Кметовете на обитаемоте места потвърдиха изнесените данни и показаха подготвеност и за в бъдеще да продължат положителната работа с ВиК Враца. Всеки от тях даде документално предложение, къде да бъдат ориентирани бъдещите вложения на сдружението в тези обитаемоте места. От своя страна управлението на ВиК Враца пое ангажимент да прегледа предложенията, както и тези направени от управлението на община Мездра и в най-кратък период да осведоми кметовете, кои от тези оферти ще бъдат включени в 5-годишния капиталов проект на сдружението.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР