По инициатива на областния управител проф. Мария Нейкова се проведе

...
По инициатива на областния управител проф. Мария Нейкова се проведе
Коментари Харесай

Обсъдиха възможностите за намаляване на поскъпването на водата в Бургас

По самодейност на регионалния шеф проф. Мария Нейкова се организира работна среща на членовете на Асоциацията по ВиК за разискване на благоприятни условия за понижаване на потребителската цена на ВиК услугите, която от 1 август е 4,39 лева с Данък добавена стойност.

На работната среща, водена от регионалния шеф, участваха по-голямата част от кметовете и ръководителите на Общинските препоръки, както и управлението на ВиК, оповестиха от Областна администрация.

„ Водена съм от желанието посредством разговор да намерим най-хубавото решение за жителите на Бургаска област. Новата цена на ВиК услугите е непостижима за огромна част от популацията и за това е значимо да обединим напъните си и да намерим способи за понижаване цената на водата “, сподели пред присъстващите регионалният шеф Мария Нейкова.

„ Наясно съм, че вложения са нужни, само че за реализирането им би трябвало да се търсят способи, които да понижат тежестта на популацията “, добави още проф. Нейкова.

Основните оферти, към които се сплотиха присъстващите, е управлението на ВиК-Бургас да преразгледа капиталовия си проект за отпадане на неприоритетни планове, както и източниците за финансовото застраховане на реализацията му.

До 5 септември шефът на ВиК ще показа на кметовете и регионалния шеф промененият формат на бизнес проекта, оферти за понижаване на оперативните разноски, усъвършенстване на стратегии и действия, както и опциите за обезпечаване на финансови средства.

При нужда ще се организира нова работна среща за разяснение на променения капиталов проект. Проф. Нейкова даде инструкции на ВиК-Бургас ЕАД да приготви нужните документи за кандидатстване за целево финансиране от " Български ВиК холдинг " EАД.

Общините да станат акционери във ВиК, преразглеждане решението на КЕВР, закриване на Асоциацията по ВиК, както и нормативни промени в бранша, бяха други оферти, чути в залата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР