По информация на Северна Корея нейната битка с КОВИД-19 постига

...
По информация на Северна Корея нейната битка с КОВИД-19 постига
Коментари Харесай

Информацията от Северна Корея за борбата ѝ срещу COVID-19 се посреща с недоверие

По информация на Северна Корея нейната борба с КОВИД-19 реализира впечатляващи резултати: оповестява се за към 3,3 милиона хора със признаци на " тресчица ", само че умрелите са единствено 69, съобщи Асошиейтед прес.

Ако всички тези заболели са с ковид, това е равнище на смъртност от 0,002% - нещо, което никоя друга страна, в това число най-богатите, не съумя да реализира против болест, предизвикала гибелта на повече от 6 милиона души, отбелязва АП. Твърденията на Севера обаче бяха посрещнати с широкоразпространено съмнение към две седмици, откакто той призна за първото вътрешно огнище на болест с КОВИД-19. Експерти споделят, че в бедния Север би трябвало да има доста по-висока смъртност от тази, за която се оповестява, защото там има доста малко ваксини, огромен брой недохранени хора, дефицит на интензивни отделения и на проби за засичане на вируса.

Северна Корея не дава доста информация за протичащото се в страната, по тази причина е и малко евентуално външни лица да могат да потвърдят равнището на болестта. Някои наблюдаващи споделят, че Северът занижава броя на смъртните случаи, с цел да защитят от рецензии водача Ким Чен-ун. Възможно е също по този начин той да е преувеличил броя на инфектираните в опит да ускори контрола над 26-милионното население.

Севернокорейски държавни медии през днешния ден оповестиха за още към 100 460 души със признаци на тресчица и един смъртен случай, съобщи Ройтерс. Севернокорейски държавни чиновници ще вземат проби от водата в реки и езера, от въздуха, боклука и отпадните битови води за съществуването на ковид на фона на усилване на напъните в страната за битка против разпространяването на коронавирус.

Най-вероятно Северна Корея скоро ще разгласи победа над КОВИД-19, може би на политическа среща през юни и ще припише цялата заслуга на водачеството на Ким, разяснява АП. Наблюдатели настояват, че 38-годишният водач обезверено се старае да завоюва по-голяма социална поддръжка, пробвайки се да се оправи с тежки стопански компликации, породени от затваряния на границите, наложените от Организация на обединените нации наказания и личното си неприятно ръководство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР