По информация на ГД Гранична полиция“ от началото на годината

...
По информация на ГД Гранична полиция“ от началото на годината
Коментари Харесай

С 69% по-малко мигранти опитали да преминат през българо-турската граница

По информация на Групово дело „ Гранична полиция “ от началото на годината до 31 януари опитите на жители на трети страни да преминат нелегално през българо-турската граница са близо 1980.

Това е с 69% по-малко спрямо януари предходната година, когато са били към 6380. Отчетеното понижение е резултат от подхванатите ограничения от ГДГП и положителното съдействие с турските управляващи. За посочения интервал 75 незаконни мигранти са арестувани от чиновници на ГДГП на българо-турската граница. По подадена от българските гранични патрули информация турските гранични управляващи са задържали 10 лица на прилежаща територия.

Близо 1900 мигранти независимо са се завърнали навътре в Турция, откакто са открили съществуването на български патрули и постове по линията на границата. Възможно е част от независимо завърналите се навътре в прилежащата страна да са създали повече от един опит за прекосяване на територията на Република България. Сред националностите на арестуваните на вход на българо-турската граница максимален е броят на жителите на Афганистан – 35, Сирия – 14, Палестина – 5.

По информация на дирекция „ Миграция “ към 5 февруари т.г. в двата Специализирани дома за краткотрайно настаняване на чужденци в София и Любимец са настанени 207 чужденци. Капацитетът им от общо 1060 места е напълнен на 20%. За същия интервал на предходната година там са били настанени 385 лица и тогава потенциалът е бил напълнен на 36 %. Анализът на цифрите демонстрира спад с 26 % на настанените в профилираните домове.

За последната седмица настанените чужденци са 51, а от 1 януари до през днешния ден - 405, като максимален е броят на жителите от Сирия, следван от Афганистан. Спрямо същия интервал /1 януари до 5 януари 2023 г./ се регистрира понижение от 50 %.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР