По идея на Местната комисия за борба с трафика на

...
По идея на Местната комисия за борба с трафика на
Коментари Харесай

В Сливен обучаваха родители как да се предпазват децата си от сексуална експлоатация

По концепция на Местната комисия за битка с трафика на хора и Регионалния център за приобщаващо обучение, в Сливен се организира обучителен семинар за педагози и родители на деца със специфични просветителни потребности. Той бе фокусиран върху другите форми на полова и обществена употреба и модерните способи за замесване в трафик на хора.
В семинара се включиха психолози и специалисти от Териториален бранш „ Борба с проведената престъпност”.
Пред присъстващите родители и учители бяха показани Националната рамка за битка с трафика на хора, наказателният състав за трафик на хора, както и другите типове употреба и способи за замесване в трафик и механизмите за управление на жертвите. С изключително раздвижване бяха посрещнати особено основаните клиповете и къси документални филми, разказващи действителни истории за замесване в другите форми на трафик: насилствена проституция, насилствен труд, милостиня, джебчийство, лишаване на органи и тъкани, продажба на бебета. В последвалите полемики бяха коментирани психологическият профил на трафиканта и типологията на жертвите, опциите за ранно различаване на заплахата и за откопчване от трафикантските мрежи. Дискутирани бяха и новите форми на полова употреба посредством интернет и така наречен сексторшън (sextortion), при който фотоси или видео със полово наличие се употребяват от педофилите за принуждаване на малолетни и малолетни да извършват извратени полови стремежи.
Представена бе и Националната телефонна линия за битка с трафика на хора – 080020100, основана за подаването на сигнали за застрашени и жертви на трафик.
„ Семинарите ни минават при огромен интерес и с доста въпроси от страна на родителите и педагозите. Акцентираме върху сюжетите за замесване в проституция и на половото принуждение над малолетни посредством интернет, тъй като това са най-разпространените способи за полова употреба в момента”, сподели за Actualno.com секретарят на Местната комисия за битка с трафика на хора Владимир Друмев.
Обучителните семинари и осведомителните акции в Сливен не престават.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР