По-хубавото време настъпва бавно, но сигурно, а това значи, че

...
По-хубавото време настъпва бавно, но сигурно, а това значи, че
Коментари Харесай

7 лесни, вкусни и полезни рецепти с любимата зелена салата

По-хубавото време настава постепенно, само че несъмнено, а това значи, че ще стартира да ни се хапва нещо по-леко и здравословно. Зимата предлага богата палитра от топли и засищащи ястия, само че пък пролетта е известна със своята прохлада, а какво по-вкусно, здравословно и свежо от обичаната зелена салата!

Марулите и всички техни производни крият в себе си доста потребни субстанции и е значимо да ги консумираме, с цел да се усещаме добре.
 Величествена ода за женствеността и щастието - La Vie est Belle Iris Absolu Edna предлага Величествена ода за женствеността и щастието - La Vie est Belle Iris Absolu
Зелена салата е добър източник на хлорофил и витамин К. Тя е богата наминерални соли . Марулята е богата на лутеин и бета-каротин. Салатата също по този начин доставя витамини С, калций, фибри, фолиева киселина и желязо . Марулята има в себе си също и други хранителни субстанции като витамини А и В6, ликопен, калий.

Всички сортове марули имат ниско калорийно наличие. Ето за какво зелената салата е доста подобаваща за диети. Марулята също е богата на вода, което дава опция на тялото по-добре да се хидратира. Зелената салата съдържа фибри, които оказват помощ за храносмилането и прибавяне на възприятие на задоволеност.

Зелената салата е цялостна с бета-каротин, който е прочут герой против различни заболявания като сърдечно-съдови, инсулт и рак.

 зелена салата салата Thinkstock

Тя е и страховит войник срещу констипация. Пълна с фибри, които улесняват работата на червата. Също оказва помощ за храносмилането.

Смята се, че потреблението на салата може да работи като приспивателно. Тя съдържа сънотворно вещество, наречено Lactucarium. Преди епохи римляни и египтяни консумирали марули за вечеря, с цел да провокират по-бързо съня.

А в този момент, откакто ви убедихме какъв брой е потребна зелената салата, ето и няколко метода да си я приготвите:

****







 зелена салата салата Thinkstock







Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР