По-голямата част от швейцарските гласоподаватели отхвърлиха на референдум в неделя

...
По-голямата част от швейцарските гласоподаватели отхвърлиха на референдум в неделя
Коментари Харесай

Швейцарците не одобряват ограничения за свободното движение на хора в ЕС

По-голямата част от швейцарските гласоподаватели отхвърлиха на референдум в неделя фрапантното понижаване на миграцията от Европейския съюз (ЕС), което би изложило на риск връзките им с блока, съгласно първите прогнози на медиите, оповестява „ “, съобщи БГНЕС.
Около 63% от гласувалите са срещу самодейността на първата партия в страната, Централдемократическия съюз (UDC) за преустановяване на Споразумението за свободно придвижване на хора (ALCP), подписано през 1999 година с Европейски Съюз.
UDC упорства да си върне контрола върху миграционния поток, изтъквайки причини в поддръжка на, като някои политици поддържаха излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз. Според тях тази динамичност е довела до по-малко благоприятни условия за локалните поданици, все по-скъпи жилища и претъпкани учебни заведения и превоз.
В рамките на системата за директна народна власт в референдумът можеше да принуди държавното управление да анулира договарянията с Европейски Съюз, което би засегнало двустранните контракти, въздушния трафик и техническите лостове на търговията по подобен метод, че резултатът би изглеждал малко евентуален, отбелязва организацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР