По-голямата част от пожарите в страната се дължат на човешка

...
По-голямата част от пожарите в страната се дължат на човешка
Коментари Харесай

Шефът на Агенцията по горите: Голяма част от пожарите са заради човешка грешка или небрежност

По-голямата част от пожарите в страната се дължат на човешка неточност или немарливост. Това съобщи изпълнителният шеф на Агенцията по горите Александър Дунчев по време на чуването си в Народното събрание.

Той благодари на пожарникарите за напъните им да потушат огнената буря и отдаде респект на починалите в пожара край село Петрово горски чиновници.

" Бих желал за следващ път да благодарим дружно на българските пожарникари, горски чиновници и доста доброволци, които и сега се борят с пожарите в горите. Само дребна част от пожарите са с естествена причина, каквито са мълниите. Повечето са от човешка немарливост, тъй че нашите сътрудници ние ги изпращаме да се борят с следствията от небрежността и нехайството на нашите сънародници ", съобщи Александър Дунчев.

Той прикани хората да не демонстрират безгрижие, защото огнената буря унищожава горите на България.

" Само допреди 3 месеца никой не знаеше какъв брой са ловните стопанства в България. Разровихме се какво се случва в тези стопанства, разровихме всички папки ", разяснява още той по време на чуването си в Народното събрание по тематиката за положението на ловните стопанства в страната, където са открити редица нередности.

Дунчев акцентира, че 20 от тях са със подписани контракти за публично-частни партньорства, което е довело да позитивни данни за дивеча, който на процедура се е удвоил.

" Държава и частен бизнес са вложили крупни суми пари за възобновяване на дивеча ", регистрира той, само че предизвести, че ненапълно това е " мечешка услуга ", защото богати стопански субекти, които са станали частни сътрудници, на процедура подчиняват ръководството на стопанството.

" Ние направихме обществени всички инспекции ", увери Дунчев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР