По-голямата част от маркетолозите (86%) забавят или преструктурират маркетинговите си

...
По-голямата част от маркетолозите (86%) забавят или преструктурират маркетинговите си
Коментари Харесай

9 от 10 маркетолози забавят или преструктурират кампаниите си

По-голямата част от маркетолозите (86%) забавят или преструктурират маркетинговите си акции, поради обстановката, провокирана около ограниченията за преодоляване на международната пандемия, заяви Marketingweek. 

От 849 маркетолози, взели участие в изследването 49% споделят, че са забавили хода на маркетинговите акции, а други 38% ги преструктурират. Само 14% споделят, че акциите им не престават по проект.

Стартирането и воденето на рекламни акции не е единственият аспект от ролята на маркетолога, която от ден на ден се визира от рецесията.

Освен това към 90% от маркетолозите настояват, че бюджетните им задължения са били забавени или са в развой на преразглеждане по отношение на 60% преди три седмици. Плюс това, 85% от тях настояват, че са спрели наемането на личен състав, спрямо 41% преди три седмици. Почти двойно повече (81%) споделят, че разноските за техника и инфраструктура са спрени заради разпространяването на вируса спрямо 43% преди три седмици.

Драстичният спад в интензивността на маркетинговите акции и намаляването на набирането на личен състав се обуславя от обстоятелството, че 69% от маркетолозите са претърпели спад в търсенето на артикули и услуги на марката, за която работят. Преди три седмици тази цифра беше едвам 39%.

Настоящият климат на неустановеност, провокиран от карантината по целия свят провокира 62% от маркетолозите да трансформират своята тактика, да вземем за пример посредством въвеждане на нови отстъпки, известия и партньорства. 18% от запитаните е трябвало да преструктурират работата си по отношение на обстановката преди три седмици.

По същия метод, 46% от тях са актуализирали политиките на клиентите, като да вземем за пример условия за отменяне или отвод, спрямо 17% през март. При тези, които работят за компании, също споделят, че фирмите им са трансформирали политиките по отношение на клиентите и изискванията за отвод. Техният брой се е удвоил от 44% преди 3 седмици до 86%. 

Почти три четвърти от маркетолозите (72%) са приели нови условия за работа от у дома, по отношение на 57% преди три седмици, макар че 53% споделят, че продуктивността им е била повлияна от рестриктивните мерки за пътешестване, по отношение на 45% преди три седмици.

Около 70% от маркетолозите настояват, че новият метод на работа е повлиял на морала на чиновниците, до момента в който 36% изпитват проблеми във веригата на доставки вследствие на пандемията с Covid-19.

Данните сочат, че по-малките компании във Англия, с доходи под 50 млн. паунда, следят по-голям спад в търсенето, породено от огнището.

По-голямата част от маркетолозите (77%), работещи в по-малки предприятия, виждат тези спадове, спрямо 64% от техните сътрудници, работещи за по-голям бизнес.

Въпреки това, тези в по-малкия бизнес (32%) са по-малко наранени от проблемите при веригите за доставки, в сравнение с маркетолозите, работещи в по-големи организации (44%).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР