Съединените щати и Китай не са участвали в диалог за

...
Съединените щати и Китай не са участвали в диалог за
Коментари Харесай

Китай и САЩ влязоха в спор кой пречи на диалога за контрол на ядрените оръжия

Съединените щати и Китай не са взели участие в разговор за контрола на нуклеарните оръжия от ноември 2023 година, сподели формален представител на Вашингтон. Пекин отговори на това изказване, като прикани за преустановяване на потреблението на „ мегафонна дипломация “.

„ За страдание, КНР отхвърли следваща среща и не даде логичен отговор на вариантите, които представихме “, споделя представител на Държавния департамент пред Semafor. Вашингтон предложи на Пекин „ рационални стъпки “ за битка с рисковете от спор или ескалация в нуклеарната и галактическата сфера. Планът включваше възстановяване на връзките сред страните, както и основаване на система за предизвестие за тестови изстрелвания на балистични ракети и старания за понижаване на напрежението в космоса.

Представителят на китайското посолство във Вашингтон Лю Пеню в отговор на думите на представителя на Държавния департамент прикани страните с огромни нуклеарни арсенали да ги понижат доста за по-нататъшни договаряния за надзор на нуклеарните оръжия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР