Понякога всички ние, като общество чувстваме, че детското здравеопазването се

...
Понякога всички ние, като общество чувстваме, че детското здравеопазването се
Коментари Харесай

Мария Брестничка: Болница „Мама и аз“ застрашава изграждането на Националната детска болница

Понякога всички ние, като общество усещаме, че детското опазването на здравето се движи от скандал на скандал. Трябваше обществеността да бъде известена. Нямаме срещу частната самодейност, тя е значима, само че сега, в който се намираме, тя заплашва национална детска болница. Това съобщи Мария Брестничка от Обществения съвет за построяването на Национална детска болница в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Първият аршин, който се гледа в такива случи е потребността от такава лечебно заведение ", акцентира тя.

" Ние през цялото време настояваме тази болница да бъде построена след обстоен разбор на потребностите от детско опазване на здравето “, изясни Брестничка.

По думите ѝ сега по-голямата потребност е от педиатри и медицински сестри, а не от спомагателни болнични кревати. Тя посочи, че рискът се крие в това, че огромна част от педиатричните сестри и лекари ще отидат в частната болница.

„ Важно е да се види с какви причини е утвърден този план. Аз като жител не разбирам, за какво се утвърждава една нова болница, откакто и в този момент имаме незаети болнични кревати “, призна Брестничка.

„ Националната детска болница не е постройка, а идея. Планът за ускорено създаване е една огромна победа. Надяваме се, че това е последният път, в който има скандал в детското опазване на здравето. Няма да се откажем да търсим отговори от страната, до момента в който не извърши уговорките си “, акцентира тя.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР