По-голяма снежна покривка в планините за 8 декември и нови

...
По-голяма снежна покривка в планините за 8 декември и нови
Коментари Харесай

Сняг се очаква за 8 декември и за Коледа

По-голяма снежна завивка в планините за 8 декември и нови превалявания от дъжд и сняг точно на Коледа и в дните по-късно. Тази прогноза за времето през последния месец на годината е на притежателя на метеорологичната компания TV-MET Петър Янков.

Първата десетдневка на декември ще бъде динамична, с дъжд и сняг. Валежите за месеца обаче ще бъдат към откритите климатични правила - до 30-50 литра на квадратен метър приблизително, а тук-там основно в Рила и в Родопите до 50-80 литра. Повече дъжд се чака в западните региони и в крайните южни елементи от страната.

Сухите интервали са сред 1 и 4.ХII, както и сред 22 и 30.ХII.

На 1 и 2 декември ще бъде прохладно с променлива облачност, по-значителна над Северна България. Но ще се затопли и дневните температури ще доближават 15 - 20 градуса, споделя Янков.

Затопляне през уикенда предвижда и сътрудника му проф. Георги Рачев. Той разгласи по Би Ти Ви, че в петък и събота температурите в София ще доближат 12°, а по Югоизточното Черноморие 18-20° и дори кани в Ахтопол в събота по бански и джапанки.

В неделя и понеделник обаче ще вали дъжд, по-интензивен в южните и в източните региони. По планините ще падне влажен сняг, в североизточните региони ще се редуват дъжд и сняг.

Със захлаждане сред 6 и 8 декември ще пристигна нов сняг, като в обитаемоте места се чака да натрупа от 10 до 20 см. А в планините снежната завивка, която в този момент е сред 15 и 35 см, ще се усилва и към студентския празник и в края на първата десетдневка към този момент ще бъде от 50 до 80 см.

През втората десетдневка времето ще е по-спокойно, само че в равнинната част на страната видимостта ще бъде понижена от мъгла и ниска облачност. Затова и в тези региони ще бъде по-студено, а повече слънчеви часове и по-високи температури ще има над планинските елементи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР