По-голям брой български ученици ще могат да се включат с

...
По-голям брой български ученици ще могат да се включат с
Коментари Харесай

Повече стипендии за български ученици за „Спейс кемп“ в Измир

По-голям брой български възпитаници ще могат да се включат с покрити или отчасти покрити разходи и стипендии в галактическия лагер „ Спейс кемп “ в Измир, Турция. Той е един от двата галактически лагера по модел на НАСА.
„ Тази година възвръщаме нашите спонсорски стратегии. Вече имаме доказани 8 стипендии, с изключение на самостоятелните от състезанието, от спонсори “, разясни пред БНР Мирослава Димитрова от Центъра за креативно образование, който е главният сътрудник уредник от българска страна.

Конкурсът и лагерът са предопределени за възпитаници сред 11 и 15 години.

Участниците в състезанието би трябвало да напишат есе до 500 думи или да снимат 5-минутно видео на български или на британски. Едната от тематиките е обвързвана с телескопа „ Джейм Уеб “ – „ Нов взор към дълбокия Космос “, а другата – „ Един ден като корабокрушенец на Луната “. Третата тематика е малко по-историческа: „ Космическата мода през последните 60 години “.

Програмата в галактическия лагер е с времетраене 1 седмица. Учениците могат да следят в елементи подготовката на човек за работа в Космоса.

Срокът за регистрация и подаване на есетата е 6 февруари следващата година.
Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР