По-големите печурки са отлично мезе, защото ще ги напълним с

...
По-големите печурки са отлично мезе, защото ще ги напълним с
Коментари Харесай

Пълнени печурки със зеленчуци

По-големите печурки са чудесно мезе, тъй като ще ги напълним с вкусни зеленчуци

Необходими Продукти

● печурки - 8 - 10 по - огромни
● чушки - 1 алена
● моркови - 1 бр.
● тиквички - 1 дребна
● кашкавал
● куркума
● сол
● чубрица
● мащерка

Начин на подготвяне

Първо гъбите се почистват хубаво и деликатно се отстраняват пънчетата, като гледаме да не разкъсаме самите гъбки. Поставяме измитите шапчици на гъбите с отворчетата надолу в съд, с цел да се отцедят.

Зеленчуците, нужни за плънката /чушка, морков, тиквичка/, също се почистват от дръжки, семки /чушката/ и се измиват, нарязват на доста ситно. Пънчетата на гъбите НЕ изхвърлям, а също разчиствам и разрязвам на ситно към зеленчуците, с цел да ги употребявам за плънка.

Продуктите за плънката дружно с подправките препържваме в олио на котлона, /не прибавям лук към тази рецепта, тъй като доста се ускорява усетът му, само че в случай че вие обичате, можете да добавите такъв/, до момента в който не се придобият зеленикав цвят от куркумата и до момента в който леко омекнат зеленчуците.

В тава подреждаме печурките и отворите нагоре и във всяка една поставям малко масло или малко олио /зависи с какво разполагате/ и пълня гъбите със плънката.

Важно е да внимаваме при подреждането им, да са компактно поставени една до друга гъбите, с цел да не се извърнат при печенето във фурната и плънката да изтече.

След като разпределим плънката, на дъното в тавата сипваме малко вода към 1.5 сантиметра.

Печем пълнените гъби на 180 градуса с вентилатор, до момента в който омекнат гъбките. След като това се случи, поръсваме настърган кашкавал върху всяка една и запичаме за още 5 минути, до момента в който кашкавалът се отпусне.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР