По думите й вариантите за бъдещото управление на страната след

...
По думите й вариантите за бъдещото управление на страната след
Коментари Харесай

Буруджиева: ГЕРБ и ДПС ще поискат смяна на 6-7 министри или нов кабинет с ДБ преди ротацията

По думите й разновидностите за бъдещото ръководство на страната след вота са два - или рокади в кабинета или основаването на напълно ново държавно управление от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Демократична България. 

" Аз не считам, че след ротацията. Аз считам, че след локалните избори ще се изиска промяна на министри. ГЕРБ ще предложи тази промяна с аргумента, че би трябвало да се съблюдава сделката сред двете партии, че след ротацията ще се смени единствено министър-председателят и той ще наследи кабинет, който ще ръководи. Другият вид е да се предложат и други министри, и да се избере държавно управление още след локалните избори ", разяснява анализаторката.

" ГЕРБ и Движение за права и свободи вършат ясна поръчка за това кои министри ще се сменят преди ротацията, с цел да може да се реализира ротацията. Нарочени са най-малко 6-7 минитри от офанзивите, които следваха - къде по-слаби, къде по-силни. Въобще няма да бъде признат бюджетът на Асен Василев ", безапелационна е Буруджиева. " След локалните избори упованието, което се сътвори, е, че ще бъде поискано от ПП-ДБ да създадат смени на министрите, следва и приемането на бюджета. Моята догадка е, че главната офанзива сега е към Асен Василев и по тази причина тя е толкоз шумна, защото става въпрос за една фигура, от която Политическа партия доста мъчно наподобява съвсем невероятно да се откаже ", проучва тя.

" Ще забележим тъкмо кои министри ще бъдат атакувани и какво тъкмо ще изискат. В момента ключът ще бъде кои ще бъдат идващите управленци на България и по какъв начин ще бъде разпределен финансовият запас, с който не можа да се оправи Асен Василев ", разяснява Буруджиева.

Тя уточни още, че дружно с ГЕРБ и Движение за права и свободи, и Демократична България могат да вземат участие в основаването на идващото държавно управление незабавно след вота.

" Демократична България отдавна прекалено много мълчат, за тях доста е значимо да излязат чисти електорално от обстановката и от тази коалиция, която виждаме, че по никакъв начин не работи добре при тях ", разяснява политологът.

" Демократична България неслучайно седи много дистанцирано. Чуват се поръчки, че властта не е дейно разпределена сред сътрудниците и държавното управление не работи добре ", добави тя. Има някаква истина на фактологична основа върху целия този много нагорещен скандал с " Лукойл " и не е въпросът дали ще има, или няма да има съвещание на Народното събрание ", заключи Татяна Буруджиева.

По думите й локалните избори ще повторят конфигурацията на парламентарната група на ПП-ДБ, където Демократична България имат повече депутати. Политическа партия ще имат прекомерно малко общински съветници, тъй като нямат структури и организации по места, предвижда още анализаторката.

По думите й за Движение за права и свободи не е наложително да има министри, а главната цел на придвижването е от него да зависят решенията за страната.

" Движение за права и свободи се стреми към връщане към своята роля на балансьор. Това е тяхната съществена цел. Те нямат проблем с наличието във властта. Където и да погледнете, във всички министерства те си имат фрагменти, които си развиват. ", добави тя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР