По думите на Габриел оценката дали даден министър ще бъде

...
По думите на Габриел оценката дали даден министър ще бъде
Коментари Харесай

Заработи автоматизирана система за лабораторен анализ на кръвни проби за наркотици

По думите на Габриел оценката дали даден министър ще бъде заменен ще се прави на база на: 
Резултатите от работата на всеки един министър. Имаме управническа стратегия с ограничения, законодателни промени и промени. Всеки министър ще получи оценка за своята работа; Важен е методът, по който българските жители са усетили тази работа; Добрите връзки с парламентарните групи, подкрепящи държавното управление.
България е парламентарна република и всякога, когато Народното събрание работи добре с изпълнителната власт, разрешава да се одобряват значими за страната неща, уточни вицепремиерът.

С министъра на вътрешните работи Калин Стоянов работим добре, сподели Габриел на въпрос дали той ще бъде част от държавното управление и след ротацията на министър председателите.

Ако министър председателят и вицепремиерът, в съгласие с водачите на политическите партии, подкрепящи държавното управление, преценяват, че аз следва да остана министър на вътрешните работи и след ротацията, аз съм подготвен да довърша това, което съм почнал, съобщи Калин Стоянов, който взе участие в брифинга на Габриел. 

Снимка: БТА

Извън тематиката за ротацията, тя увери, че Министерство на външните работи следи обстановката в Червено море. " Много е значимо във всяка една обстановка да имаме водещ принцип, а това е здравето на нашите сънародници и опцията те да се завърнат ", разяснява Габриел. Не приказваме на включване на България в интервенция, а по-скоро за продан на информация, изясни вицепремиерът. 

Габриел приказва пред публицисти след представянето на автоматизирана система за лабораторен разбор на кръвни проби за съществуване на наркотични субстанции, дружно с премиера Николай Денков и вътрешния министър Калин Стоянов. 

Снимки от откриването

Снимка: БТА

По думите ѝ битката с травматизма по пътищата е приоритет за държавното управление.  " Зад всяко произшествие се крие човешка орис. За да имаме резултати, значи ограниченията да бъдат непрекъснати ", катергорична бе тя. 

Вицепремиерът прикани и за персонална отговорност от водачите. Каквато и инсталация да има, колкото и положителни да са законите или ограниченията, също толкоз значимо е водачите да имат доста ясна отговорност, че заставайки зад кормилото носят отговорност освен за своя живот, сподели Мария Габриел.

Имайки тези апарати, доста ще съкратим периода за правене на експертизите и процесът по правосъдие ще се усъвършенства, сподели министър Стоянов при откриването на системата.

Според него това е голяма крачка към успеха в борбата с пътния травматизъм. Завършваме публичната поръчка по закупуването на още четири апарата, добави той.

Снимка: БТА

Има и различен проблем, на който търсим решение и ненапълно го имаме - сложното намиране на експерти, които да работят с апаратите. В началото на 2023 година институтът по криминалистика разполагаше с трима експерти, а сега са към този момент шест. Във Военномедицинската академия също е повишен щатът на чиновниците, които ще работят с тези апарати, изясни министърът, представен от Българска телеграфна агенция. 

Следващата седмица се чака да се създадат тестванията, след което ще влезе в употреба с действителни кръвни проби, сподели шефът на Националния институт по криминалистика - Министерство на вътрешните работи ст. комисар Анатоли Ангелов. Другата система е планувана за Военномедицинската академия, чака се до една-две седмици да влезе в употреба. С тези две системи се надяваме да се понижи времето за проучване на този тип кръвни проби, добави той. По думите му в Института незавършените проби са към 500, а закъснението е към 12 месеца.

Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР