По думите му, тя ще е такава, когато съюзниците имат

...
По думите му, тя ще е такава, когато съюзниците имат
Коментари Харесай

Посланик Панайотов: НАТО трябва да има по-видимо присъствие в Черно море

По думите му, тя ще е такава, когато съдружниците имат по-голямо наличие. Не бива Русия да мисли, че е в положение да управлява водите на Черно море. НАТО и съдружниците би трябвало да имат по-видимо приъсъствие.

 

Как ще стане това е не толкоз елементарен въпрос. Има Конвенция от Монтрьо, която лимитира времето за престой на военни кораби в акваторията на Черно море. Трябва да се мислят други решения.

 

" Една военноморска база може да реши въпроса, в случай че членките на НАТО модернизират военноморсикте си сили, тъй че те да са съответни на заканите ",каза Панайотов.

 

На въпрос по какъв начин ще разяснява отхвърли на служебното държавно управление да се възползваме от препоръчаните 200 млн. $ за въоръжение, дипломат Панайотов отговори: " Съществува група „ Рамщайн “. Не рок групата. Групата Рамщайн беше основана предходната година и в нея вземат участие министри на защитата и началници на генщабове на 50 страни.

 

Тоест това не е формат НАТО. Задачата на тази група е да преглежда настояванията на Украйна за даване на военно-техническа помощ и съответнода ги удовлетворява, употребявайки всевъзможни схеми – двустранни и прочие "

 

МФМ е стратегия, която дава заеми и безплатно финансиране за даване на американско въоръжение на съдружници. Тя се управлява от Държавния департамент и от Пентагона.

 

Държавният секретар взима решение кои страни да им бъде предоставено финансиране, а парите ги дава Пентагона. За тази година са планувани над 10 млрд $. България неведнъж е получавала пари по тази стратегия ".

 

На въпрос до каква степен е стигнало производството на нашите самолети Ф-16, посланикът отговори, че са на поточната линия, а през есента ще посети фабриката, която ги създава.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР