По думите му това е така, защото ПП разбират, че

...
По думите му това е така, защото ПП разбират, че
Коментари Харесай

Социолог: ПП минира т.нар. евроатлантическа коалиция. Използва реториката на ГЕРБ – „Ние ставаме опозиция,...

По думите му това е по този начин, тъй като Политическа партия схващат, че в коалиция с ГЕРБ би ги последвала ориста на Реформаторския блок и Обединените патриоти – „ като придатък на огромната партия, която ги изсмуква “.

 

За изборния резултат на „ Промяната “ социологът означи: „ Самото присъединяване във властта неизбежно води до ерозия. Политическа партия беше водеща в кабинета и естествено има хора, които мигрират към други политически обединения. Политическа партия в един миг бяха доста по-радикални от Демократична България. Демократична България има твърда конструкция – това е групировка, която години наред се е изграждала, има своята поддръжка. Колкото и да си наподобяват с Политическа партия, Политическа партия е малко по-аморфна маса от хора “.

 

Според Тачев за Движение за права и свободи сега това е най-хубавата опция да изпълнят своята фантазия – експертен кабинет: „ Да има специалисти на предна линия, а те да са откъм гърба и да могат да маневрират “.

 

Социологът е на мнение, че всеки опит да се сформира кабинет с Движение за права и свободи ще има своята електорална цена.

 

Той дефинира като огромна изненада това, че „ Български напредък “ на Стефан Янев сменя „ ИТН “ на Слави Трифонов.

 

„ Много забавно също по този начин е това, че „ Възраждане “ измести Българска социалистическа партия от четвъртото място и Българска социалистическа партия продължава да пада надолу в класацията. Това е огромен удар за левицата в България, тъй като демонстрира нейния залез. Самото ляво пространство от ден на ден се отваря с опция там да се оформи нова политическа групировка. В левия набор се отваря огромен вакуум. „ Възраждане “ усилват резултата си, нищо чудно при едни нови избори да вземат още по-голям резултат “, разяснява още Светлин Тачев.

 

„ Към момента най-реалистичното е да се върви към предварителни избори, тъй като не виждам по какъв начин може да се подреди пъзелът “, очерта една от вероятностите той.

 

Според него програмно държавно управление на спасението за няколко месеца също е вид, поради натрупващите се рецесии и напрежение. „ Трябва да се създадат взаимни отстъпки, само че това ще има вреди за всички “, посочи социологът.

 

„ Ние сме изправени пред опцията да си „ счупим “ демокрацията. Ако продължаваме с това положение на временновластие, сигурно интерпретациите  дали пък да не сменим системата с някаква друга, могат да дойдат на дневен ред “, заключи той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР