По думите му Правосъдие за всеки ще представи с проекта

...
По думите му Правосъдие за всеки ще представи с проекта
Коментари Харесай

Адв. Велислав Величков: ПП-ДБ внасят проект за промени в Конституцията до 31 юли

По думите му " Правосъдие за всеки " ще показа с плана в детайли идната седмица. Промените, които се плануват са надзорът за правда и методическото управление на основния прокурор да бъдат отстранени и по този метод основният прокурор да остане основен прокурор единствено на думи. Тема на диалога е било и разделянето на Висш съдебен съвет на два съвета, както и че ще има в парламентарната квота и хора с други юридически специалности, с изключение на магистрати.

Величков добави, че познава плана за промени в Конституцията и на Движение за права и свободи, като биха се срещнали и с концепциите на ГЕРБ-СДС за промени в Конституцията, в случай че показват такива. По мотив плана на Движение за права и свободи той счита, че би трябвало да се взимат дейно решения в съдийския съвет от съдиите, определени от съдии. Парламентарната квота би трябвало да има контролиращ резултат, само че не и ръководещ, настоя още.

Председателят на гражданското съдружие добави, че в случай че има болшинство на парламентарната квота в прокурорския съвет, едноличната власт на основния прокурор няма по какъв начин да се прояви.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР