По думите му общото минало на Гинка Върбакова, нейните бизнес

...
По думите му общото минало на Гинка Върбакова, нейните бизнес
Коментари Харесай

Експерт: Зад сделката за ЧЕЗ седи сянката на премиера

По думите му общото минало на Гинка Върбакова, нейните бизнес сътрудници и Бойко Борисов, там където е „ генезисът на бизнеса им”, сочи към това.

Скандалът с продажбата на ЧЕЗ ескалира, откакто министър председателят Борисов съобщи, че името му се свързва със договорката, като част от проведена офанзива, която цели да смъкна държавното управление от власт.

„ Не одобрявам обстоятелството, че тази компания „ Инерком” желае да купи ЧЕЗ. Трудно е за приемане. Това значи, че зад това се крие друга собственост”, означи Еленко Божков по Би Ти Ви.

Той е безапелационен, че без знанието на премиера Борисов тази договорка няма по какъв начин да се случи, „ изключително като се има поради визитата на Андрей Бабиш”.

По думите му в чешкия вестник „ Лидове новини” преди визитата на Бабиш е оповестен материал, в който написа, че идното му посещаване у нас ще включва диалози за продажбата на ЧЕЗ с българския министър председател.

„ Най-простият метод да се спре тази договорка е една от банките да се откаже от гаранциите или положителните си планове, които е изразила с писмо. Край, пропада договорката. Това е най-простият и неусетен начин”, счита Божков.

„ Виждате кой седи зад Гинка Върбакова, това са едни скрити капитали. Появи се името на един притежател на офшорна компания, който е разказан доста добре и в „ Досиетата от рая”, сподели още енергийният специалист.

„ Интересът за ЧЕЗ е от България, съгласно мен. Просто би трябвало да се завърши този случай, няма потребност да се влиза в елементи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР