По думите му местните власти трябва или да започнат да

...
По думите му местните власти трябва или да започнат да
Коментари Харесай

Кметът на Балчик: Общините нямат механизъм срещу повишените разходи

По думите му локалните управляващи би трябвало или да стартират да вършат икономии, или да молят държавните органи за финансиране на структурни обекти

Общините нямаме механизъм, с който да компенсираме нарасналите разноски, сподели кметът на Балчик Николай Ангелов на откриването наГодишната среща на локалните управляващи, проведена от Националното съдружие на общините в Република България, съобщи Българска телеграфна агенция. 

В момента се намираме във време на изборна серпантина и много висока инфлация. Нямаме нито един приход, който да компенсира покачването на цените. Общините сами дефинираме размера на нашите налози и такси според закона, добави Ангелов. По думите му локалните управляващи би трябвало или да стартират да вършат икономии, което нормално се отразява на финансовите им разноски, или да молят държавните органи за финансиране на структурни обекти.

" Ние, кметовете, в действителност не сме просяци ", сподели още той и прикани сътрудниците си и Общото заседание на НСОРБ да се възползват от всяка опция да слагат " извънредно внезапно въпроса за справедливото систематизиране на обществените финанси " пред искащите да ръководят. " Дано се откри политик в България, който да поеме, и най-важното, да извърши този ангажимент, с цел да даде малко повече финансова самостоятелност за българските общини “, сподели кметът на Балчик.

 
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР