По думите му газохранилището в Чирен е пълно със скъп

...
По думите му газохранилището в Чирен е пълно със скъп
Коментари Харесай

Министър Христов за доставките на газ, ”Газпром”, ремонтите на АЕЦ ”Козлодуй” и ”Лукойл”

По думите му газохранилището в Чирен е цялостно със безценен газ, само че той е бил доставен през септември. Нидерландия вкарва неверни цени, таванът на газа не би трябвало да бъде по-висок от 150 евро, сподели още той пред bTV.

Христов съобщи, че сега текат оценките на средносрочните доставки и пролетта би трябвало да се отворят офертите за 10-годишните доставки. Редовното държавно управление би трябвало да вземе окончателните доставки, само че имаме подготвеност и ние да го приключим.

Попитан дали България ще съди Газпром, той съобщи, че се готви някаква отбрана и не е редно да се политизира въпроса, с цел да не се отслабва позицията на страната ни.

Министърът на енергетиката разкри, че има планов ремонт в АЕЦ " Козлодуй " поради утечка. Няма някакви систематични проблеми там, ставало въпрос за някакви доста фини тръбички на парогенератор.

Той съобщи, че всички индустриални консуматори получават обезщетения, даже и тези, които записват сврухпечалба и не заплащат налози. " Опитвах да работя с адвокати и да се измисли по-прозрачен и почтен механизъм, не може да се откри към този момент решение ", безапелационен е Христов.

Що се отнася за рафинерията, той съобщи, че ползата на България е тя да работи. Тя може да работи и с всеки различен нефт, само че би трябвало да има постоянни доставки и механически да трансформират настройките, безапелационен е още той.

На въпрос дали ще остане в политиката след края на мандата на служебното държавно управление, той съобщи, че желае да се върне в частния бизнес.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР