По-добро планиране на дейностите, свързани с обновяване, поддръжка и управление

...
По-добро планиране на дейностите, свързани с обновяване, поддръжка и управление
Коментари Харесай

МОН И МЕУ обединяват усилия за дигитализация на обучението

По-добро обмисляне на дейностите , свързани с възобновяване , поддръжка и ръководство на осведомителните запаси в системата на образованието и науката – това е била основната тематика по време на полемика сред просветния министър проф. Галин Цоков и министъра на електронното ръководство Александър Йоловски . Те разясниха и опцията за по-оперативно координиране на е-проектите , които са в ход.

„ Сред главните цели на екипа на МОН е понижаване на административната тежест в целия бранш и се надявам да набележим дружно и ограничения за внедряване на повече цифрови решения в този развой ”, акцентира проф. Цоков. 

Много значима е експертизата на МЕУ в процеса на внедряване на повече нововъведения в обучителния развой , добави министърът. Той подчертава и че анализът на положението на институцията демонстрира, че до този миг не е имало нужната съгласуваност сред двете администрации.

„ Сега е моментът да променим това и да работим като екип, с цел да реализираме и по-бързи резултати в тази толкоз значима област за цялото общество “ , акцентира проф. Цоков.

Министър Йоловски увери проф. Цоков, че екипът му може да помогне с съвещания и даване на спецификации за съоръжение , както и за реализиране на по-добри пазарни условия при закупуване на осведомителни технологии.

„ Ще обменяме положителни практики, ще си партнираме в името на нашите деца “, сподели министър Йоловски.

В полемиката се включиха още зам.-министър Наталия Митева, основният секретар на МОН Албена Михайлова и началникът на кабинета на министъра Наталия Михалевска.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР