По-добре късно, отколкото никога - повече от 40 години след

...
По-добре късно, отколкото никога - повече от 40 години след
Коментари Харесай

Мел Брукс стигна до продължение на "История на света" след над 40 години

По-добре късно, в сравнение с в никакъв случай - повече от 40 години след появяването на " История на света ", в понеделник излезе продължението на известната подигравка на Мел Брукс за основополагащите моменти на историята и религията, съобщи " Франс прес ".

Дебютът на продължението на паметния филм бе излъчен от американската платформа " Хулу " (Hulu), благосъстоятелност на групата " Дисни ". На 96 години нюйоркският комедиант дава гласа си на осемте епизода от новия сериал, озаглавен " История на света, част II ".

Той също по този начин е продуцент и сценарист дружно с Ник Крол, Айки Баринхолц и Уанда Сайкс, които попадат и в актьорския състав. " Чувството му за комизъм към момента е доста остро - индивидът има луда витална мощ и продължава да се майтапи ", показа впечатленият Ник Крол по време на конференция на Асоциацията на телевизионните критици.

Сюжетът на първата част на " История на света " обхващаше каменната епоха, библейската ера на Стария завет, Древния Рим, испанската инквизиция и Великата френска гражданска война. В една от сцените Мел Брукс се превъплъщава в облика на муден Мойсей, който носи на ръце петнадесет Божи заповеди върху каменни плочи, спъва се, пет от плочите падат и се чупят, само че той тържествено афишира: " Хора, аз ви донесох петнадесет Божи заповеди. " Филмът приключва с оповестяването на продължение на фона на фрагменти с подправен Хитлер в нацистка униформа посред шоу за кънки на лед, озаглавено " Хитлер на лед ".

Обещанието е спазено и през днешния ден имаме осем епизода от по половин час със скечове, които включват целувката на Юда, изобретяването на телефона, Гражданската война в Америка, Руската гражданска война и даже десанта на съдружниците в Нормандия. Зрителят става очевидец на написването на " Ромео и Жулиета " от Шекспир, на фотосесията на конференцията в Ялта с присъединяване на Чърчил, Рузвелт и Сталин и на задкулисието на дипломатическите договаряния за Близкия изток.

Роден на 26 юни 1926 година в еврейско семейство в Бруклин, Мел Брукс постоянно е превръщал хумора и подигравката в обичано оръжие против фанатизма. Прави го още с първия си филм " Продуцентите " (1968 г.), чиято насочна точка е пагубна музикална комедия, прославяща Адолф Хитлер. Брукс е един от дребното американски актьори, спечелили заветния приз " ЕГОТ " - нещо като огромен шлем от културните награди " Еми ", " Грами ", " Оскар " и " Тони ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР