По данни на СЗО 60% от населението на Земята са

...
По данни на СЗО 60% от населението на Земята са
Коментари Харесай

10 факта за най-коварната канцерогенна бактерия, която носи всеки втори човек

По данни на СЗО 60% от популацията на Земята са носители на бактерията Helicobacter pylori. За казуса H. pylori се знае значително, само че проучванията на тази подла, мутираща, онкогенна бактерия не стопират нито за ден и се появяват все по-нови и по-съвършени способи на диагностика, профилактика и лекуване. Експерти от Централния теоретичен институт по епидемиология в Москва оферират настоящ лист с 10 научни обстоятелството за H. pylori.

1. Helicobacter pylori – доста рискова
Бактрията H. pylori е съществена причина за гастрит, язва на стомаха или дванадесетопръстника. Международната организация за проучване на рака (IARC) класифицира Hp като канцероген I класса при индивида. H. pylori е способна да започва каскада автоимунни реакции.

2. Това е една от най-разпространените инфекции в света. Носителите на тази бактерия по данни на СЗО са повече от половината население на планетата.

3. H. pylori е доста заразна
Хеликобактерът се предава по контактно-битов път: посредством чашки, лъжици, целувки, а също по този начин и фекално-орален (болестта на мръсните ръце).

4. Инфекцията H. pylori – е „ семейно” заболяване
Ако бактерията е открита у един от членовете на фамилията, то с огромна възможност са инфектирани и останалите в дома.

Останалите 6 обстоятелството за най-коварната канцерогенна бактерия, която носи всеки втори човек четете на най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР