По данни на сайта Суспилне срещу Запорожие също е имало

...
По данни на сайта Суспилне срещу Запорожие също е имало
Коментари Харесай

Атака с дронове събуди Киев, Запорожие и Лвов

По данни на уеб страницата " Суспилне " против Запорожие също е имало офанзиви и са чути гърмежи. Местните управляващи към този момент не дават данни за жертви или ранени, съобщи организация УНИАН. Там са изумени информационни уреди, локална плантация и известно място за отмора.

Лвов също е станал цел на офанзиви и в града са били чути серия от детонации. Кореспонденти на Би Би Си чуха три детонации и пукотевица на противовъздушната защита в Лвов. Ръководителят на военната администрация на облстта Максим Козицки предизвести, че опасността от повторни офанзиви се резервира.

Кметът на Лвов Андрий Садови разяснява също офанзивата в канала си в Телеграм. " Сами доста добре чувате. В Лвов и Лвовска област отекват детонации. Останете в бомбоубежищата или най-малко стойте в коридора ", прикани той.

По предварителни данни от 6,02 часа в Лвов е записано попадение в сериозно инфраструктурно съоръжени, заяви ръководителят на Лвовската регионална администрация Максим Козицки. По думите му вследствие на идването няма потърпевши хора. " Имаше пожар. Всички служби работят на мястото ", посочи той и добави, че в региона е свирен завършек на въздушната паника.

Президентът Володимир Зеленски съобщи в понеделник вечерта, че украинските сили не са изгубили позиции в контранастъплението си против съветските войски, до момента в който вражеските сили са претърпели единствено загуби, оповестява Ройтерс.

" В някои браншове нашите сили се придвижват напред, в други отбраняват позиции или устояват на набези и засилени офанзиви на окупаторите ", сподели Зеленски в постоянното си нощно видеообръщение.

" Нямаме изгубени позиции, единствено освободени. А те имат единствено загуби. Като цяло обстановката е напън от наша страна, който проправя пътя за нашето знаме ".

Украинските сили организираха контраофанзивни интервенции в най-малко три бранша на фронтовата линия и реализираха триумфи на 19 юни. Руски блогър заяви, че на 19 юни украинските войски са траяли да нападат северозападно, североизточно и югозападно от Бахмут, и съобщи, че украинските сили са напреднали покрай Краснополовка (на към 12 км североизточно от Бахмут).

Заместник-министърът на защитата на Украйна Хана Маляр заяви в допълнение, че през миналата седмица украинските войски в направление Тавриск (Запорожие) са напреднали до седем километра и са освободили 113 кв. км територия, в това число осем обитаеми места в западната Донецка и западната Запорожка област.

Руски военни блогъри настояват, че украинските войски са атакували южно от Велика Новосилка в западната част на Донецка област.

Украйна преговоря с оръжейни производители

Киев води диалози със западни оръжейни производители за разкриване на произвеждане в Украйна , съобщи Ройтерс, като се базира на върховен украински представител.

Сергий Бойев, заместник-министър на стратегическите промишлености на Украйна, съобщи, че неговата страна беседва със западни оръжейни производители за усилване на производството на оръжия, включително и дронове и ще подпише контракти в идните месеци.

Украинският представител разясни, че Киев води договаряния с производители от Германия, Италия, Франция и Източна Европа по отношение на производството на оръжия в самата Украйна.

" Ние водим доста детайлни полемики с тях и сме сигурни, че ще имаме подписани контракти в идните месеци ", съобщи Бойев в коридорите на авиоизложението в Бурже край Париж.

През май украинският президент Володимир Зеленски сподели, че страната му работи с английската отбранителна компания БАЕ Систъмс за определяне на украинска база за произвеждане и ремонт на оръжия, от танкове до артилерийски установки. Но договорка в тази тенденция към момента не е подписана.

Насърчавайки задгранични компании в региона на защитата да създават оръжия в Украйна, Киев би могъл по-ефективно да посрещне личните си потребности в тази област, като в същото време построява и личната си отбранителната промишленост, която да бъде ориентирана към световни клиенти в миг, в който се стреми да сътвори работни места за украинците.

" Бъдещото въздържане на експанзията ще изисква мощна отбранителна промишленост в Украйна, мощни украински въоръжени сили ", споделя Бойев. " Ето за какво считаме за нещо толкоз значимо идването на интернационалните сътрудници в Украйна, с цел да основат произвеждане и да създадат Украйна част от рамката за сигурност на свободния свят ", добави той.

На ревюто в Бурже заместник-министърът ухажва по-специално производителите на дронове, от огромни компании до дребни снабдители. Той отхвърли да каже с какъв брой компании е имал срещи.

" Обсъждаме разнообразни равнища на съдействие и някои от фирмите споделят, че желаят да дойдат и да влагат и да създават дронове ", съобщи той.

Турската отбранителна компания " Байкар " сподели предходната година, че продължава да възнамерява завършването на построяването на индустриално дружество в Украйна за две години. Плановете за такова дружество компанията бе оповестила малко преди съветската инвазия в Украйна през февруари 2022 година

Дроновете се употребяват и от силите на Москва, и от силите на Киев в спора. Киев споделя, че уголемява програмата си за дронове както за разузнаване, по този начин и за поразяване на противников цели при по-голям обхват. Турция, Норвегия и Съединени американски щати са измежду страните, които доставят дронове на Украйна, само че войната усили потребностите в тази тенденция.

Преговорите за произвеждане на дронове може да се проточат, само че произвеждане в Украйна би било сполучлив метод да се употребява съществуващия в страната опит в региона на дроновете и да се основат работни места в Западна и Централна Украйна, счита украинският представител.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР