По данни на множество източници стана известно, че през септември

...
По данни на множество източници стана известно, че през септември
Коментари Харесай

Новият iPhone 9 ще се окаже в дефицит при старта на продажбите

По данни на голям брой източници стана известно, че през септември тази година Apple обществено ще показа няколко мобилни устройства, две от които ще се окажат премиум модели отпред с големия iPhone X Plus, а в една от новостите би трябвало да се трансформира „бюджетен“ флагман, оборудван с огромен екран с деколте, само че направен не по OLED-технологията, а с доста по-евтин IPS. За производството на LCD-матрицата за евтиния модел iPhone 9 се допуска, че ще дава отговор японската компания Japan Display.

Изданието Nikkei написа, че скоро този производител на екрани ще търси от вложителите за развиването на своите индустриални мощности 517 милиона $. Голяма част от тази сума ще отидат за това, да се подсигурява продуктивността на IPS-екраните за новия „бюджетен“ iPhone 9, пример от 2018 година. Това е минималната нужна сума пари, а окончателните данни могат да се окажат с 20-30% по-високи, считат специалисти.

Компанията Japan Display надали може да получи от вложителите толкоз огромна сума пари, а това може единствено да значи, че индустриалните мощности ще бъдат мощно лимитирани. Съответно, ще се почувства изострен дефицит на IPS-панели за новия флагман на Apple, а това преди всичко ще докара до закъснение на производството, а на второ, след старта на продажбите ще се следи огромен недостиг във всички райони на света, където ще се продава апаратът.

Този производител на IPS-екрани е дълготраен сътрудник на Apple, защото точно той е основал и продължава да основава екраните за всички генерации iPhone. Компанията Japan Display е претърпяла обилни загуби заради това, че в новия флагмански смарт телефон iPhone X се употребява OLED-матрица, произвеждане на Samsung. Тъй като през тази година се чака появяването на към този момент два телефона от „ябълковата“ корпорация с органически екран, вложителите надали ще желаят да рискуват парите си, да влагат средства в производството на IPS-матрици, имайки поради, че още през 2019 година всички модели iPhone ще бъдат създадени по AMOLED-технологията.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР