По данни на Glassnode през последните три седмици Binance е

...
По данни на Glassnode през последните три седмици Binance е
Коментари Харесай

Притежаваните от Binance USDC нарастват с 292% само за 3 седмици

По данни на Glassnode през последните три седмици Binance е придобила USDC на стойност към $3,8 милиарда и в този момент притежаваните от Binance USDC са към 5.1 милиарда, което съставлява 292% нарастване спрямо преди три седмици.

Binance стартира да купува USDC през февруари 2021 година и натрупа над 2.4 милиарда. С изключение на къс интервал сред септември 2022 година и януари 2023 година (когато USDC запасите на Binance спаднаха под 800 милиона), борсата продължи да поддържа равнищата на запасите в стабилната монета.

Графиката по-долу изобразява салдото на USDC на Binance от началото на 2020 година

През последните три седмици USDC наличностите на Binance означиха забележителен растеж, нараствайки от 1.3 милиарда до 5.1 милиарда, което нарастване от 292%. През септември 2022 година Binance разполагаше единствено с 500 милиона USDC, което демонстрира, че актуалните равнища съставляват 920% нарастване по отношение на септемврийските равнища.

Неотдавнашните дейности на Binance са видни и от графиката по-долу, която демонстрира количеството USDC, държанo от тържищата. Тюркоазената зона изобразява притежаваните от Binance USDC токени и отразява неотдавнашното нарастване с 292%. От януари 2021 година насам Binance разполага с най-големия USDC пул спрямо другите тържища.


 


Причината за придобиването на стабилната монета от страна на Binance е, че запасите на борсата от BUSD се свиха доста през февруари, откакто Департамента за финансови услуги на Ню Йорк (NYDFS) подреди на Paxos да спре издаването на BUSD на 13 февруари.

На 17 февруари основният изпълнителен шеф на Binance, Чанпен Джао означи смяната и акцентира, че напоследък на челното място на пазарът на постоянните монети се намира Tether (USDT). От 3 март USDT към този момент господства над 55% от пазара на постоянни монети.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР