По бързо производство, водено от Района прокуратура – Велико Търново

...
По бързо производство, водено от Района прокуратура – Велико Търново
Коментари Харесай

4 месеца затвор след бърз съд за домашен насилник във Велико Търново

По бързо произвеждане, водено от Района прокуратура – Велико Търново и след утвърдено от съда съглашение сред страните, осъдиха мъж за нарушение на заповед за отбрана от домашно принуждение, оповестиха от Апелативната прокуратура.

Б. Ц. е приет за отговорен за това, че в интервала 12.10.2019 година - 18.10.2019 година в гр. Велико Търново, при изискванията на продължавано закононарушение, не извършил Заповед за отбрана от домашното принуждение от 25.07.2019 година, по цивилен дело на Районен съд гр.Велико Търново, с която му се не разрешава да доближава жилището, в което живеят Х. А. и щерка й. 5 часа в нощта на 12 против 13 октомври насилникът обикалял към жилището, качвал се на оградата, с цел да я прескочи и влезе вътре. 5 дни по-късно още веднъж обикалял към парцела да търси Х.А., след това влезнал в двора и в жилището, извел на инвалидна количка майката на дамата и седнал да я чака до чешмата в двора - закононарушение по член 296, алинея 1, вр. член 26, ал.1 от Наказателен кодекс.

За нарушаването на ограничаващата заповед Б.Ц. е наказан на отнемане от независимост за период от четири месеца, което да изтърпи при общ режим. Обвиняемият е с взета мярка за неотклонение арестувана под стража.

Споразумението има последствия на влезнала в действие присъда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР