По 3,458 лв. с ДДС ще плащат от днес жителите

...
По 3,458 лв. с ДДС ще плащат от днес жителите
Коментари Харесай

Кубик вода става 3,45 лв. в Добричко, цената се вдига в почти цялата страна

По 3,458 лева с Данък добавена стойност ще заплащат от през днешния ден жителите на Добричка област за доставката, пречистването и отвеждането на кубик вода, вместо досегашните 3,28 лева
На страницата си ВиК – Добрич АД разгласява новите цени без Данък добавена стойност. За доставка на питейната течност клиентите ще заплащат 2,220 лева./куб. м, а за отклоняване на отпадните води – 0,272 лева Цената на филтриране на отпадните води за битови клиенти, публични и търговски обекти е 0,390 лева за кубик. За промишлените консуматори цената на пречистването е обвързана със степента на замърсяване и са избрани три разнообразни цени – 0,436 лева./куб. м, 0,707 лева./куб м и 0,864 лева./ куб. м.
Мотивът за следващото повишаване на питейната течност е решението на Комисията за енергийно и водно контролиране от 23 декември и на съображение Договор за възлагане на ръководство от 13 септември 2019 година на Съвета на шефовете на ВиК – Добрич АД, показват от водното сдружение.
Водата в Добричка област е измежду най-скъпите в страната, което се изяснява с високите разноски за електрическа енергия за нейното извличане от дълбоки сондажни кладенци. Големите загуби на питейна течност също се калкулират в цената. Преди осъществяването на водния цикъл 85% от водата изтичаше в земята. Очакванията са тези загуби да бъдат понижени с 10 на 100. Използваните водоизточници за доставяне с питейна течност наброяват 190.
Припомняме, че в края на предходната година КЕВР взе решение за смяна на цената на водата в цяла България. Какво е ситуацията в обособените региони - припомнете си в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР