Плюсовете на работата от вкъщи за служителите са ясни -

...
Плюсовете на работата от вкъщи за служителите са ясни -
Коментари Харесай

2-те най-големи предимства на работата от вкъщи... за шефовете

Плюсовете на работата от у дома за чиновниците са ясни - икономисват време от напредването до офиса, няма потребност даже да се обличат по-официално и могат по-лесно да се грижат за децата си. Има ли обаче преимущества и за работодателите?

Според ново изследване на Института на немската стопанска система - несъмнено. Ето какви са двата съществени аргумента в интерес на работата от вкъщи от гледната точка на шефовете.

1. Контактът " лице в лице " не въздейства изключително доста на контрола, който един началник има над чиновниците си.

Изследването сочи, че директният надзор е имал резултат върху скоростта на осъществяване на работата единствено при 2% от участвалите чиновници. 35% пък споделят, че в офиса те съгласуват темпото си на работа с това на сътрудниците - когато другите работят по-бавно, същото вършат и те. На работното място има и доста разсейващи фактори, които сериозен експерт би могъл да ограничи у дома.

2. Работата от вкъщи в действителност усилва продуктивността.

Вкъщи хората постоянно се усещат в положително въодушевление, по-спокойни и отпочинали и работата им спори повече. " Много компании към момента се опасяват да дадат свободата на чиновниците си да работят от вкъщи, само че за това няма безусловно никаква причина. Точните хора ще продължат да правят отговорностите си и то по-успешно от преди ", декларира Доминик Енсте, един от ръководителите на изследването. По думите му опцията за работа от у дома и гъвкавостта на работното време като цяло прави чиновници по-удовлетворени и по този метод по-мотивирани.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР