Plug-in хибридно задвижваната Skoda Superb vRS вероятно ще се предлага

...
Plug-in хибридно задвижваната Skoda Superb vRS вероятно ще се предлага
Коментари Харесай

За пръв път Skoda Superb vRS - нов флагман на гамата?

Plug-in хибридно задвижваната Skoda Superb vRS евентуално ще се предлага във форма седан и комби. Skoda може да пусне тази гореща vRS версия на своя Superb седан и комби.

Попитан при премиерата на новия Superb в Прага предишния месец дали моделът Skoda Superb vRS ще е разполагаем, с цел да се конкурира с „ горещите “ седани и комбита от съперници като Mercedes, BMW и Audi, шефът Клаус Зелмер сподели: „ Не можем да не сме съгласни. Да забележим. Не сме оповестили нищо, само че считам, че вашите причини са основателни. “

Въпреки триумфа на емблемата vRS на модели като Fabia, Octavia и Kodiaq – както и неотдавна на напълно електрическия SUV Enyaq – Skoda в никакъв случай не е създавала Superb vRS. Предишното потомство на фамилния автомобил можеше да бъде поръчано с 2,0-литров бензинов мотор с турбокомпресор с мощ 276 к.с., само че чешкият производител постоянно се въздържаше да му даде пълномащабна vRS доработка.

Въпреки че детайлностите за новия Superb vRS към момента не са доказани, допустимо е да забележим колата да наследи най-мощния plug-in хибрид с мощ 268 к.с. от сродния си автомобил Volkswagen Passat. При стартирането на пазара общоприетият Superb ще се предлага с избор от бензинови, дизелови и plug-in задвижвания, най-мощният от които ще бъде PHEV с 201 к.с. или 2,0-литров бензин с 262 к.с.

Въпреки че фокусът на Plug-in хибриден vRS модел евентуално ще бъде върху повишението на продуктивността, ще има мощни данъчни тласъци в интерес на притежателите, като огромната батерия от 19,7 кВтч разрешава на колата да измине до 100 км в режим EV. Рендъри към този момент циркулират в мрежата показвайки по какъв начин може да наподобява новият Superb vRS, придавайки състезателен привкус на дизайнерския език на Skoda Modern Solid – както в каросерията хечбек, по този начин и в комбито.

Очаквайте обичайните vRS цветове, като Race Blue и Velvet Red, да се оферират със затъмнена решетка и странични огледала, плюс по-дълбока предна ризница с по-големи въздухозаборници. По-големите колела с червени спирачни апарати, плюс дребен спойлер на капака на багажника би трябвало да завършат финното външно видоизменение, до момента в който интериорът евентуално ще получи спортни седалки, фини vRS емблеми и цветни шевове по таблото, вратите и седалките.

Технологиите ще получат подтик в новия Superb, с 13-инчов сензорен екран, който се гордее с таблото дружно с набор от 10-инчови цифрови циферблати за виртуален кокпит – и двата от които също ще получат vRS видоизменение. И както прилича на модел от най-голям клас, най-новата селекция от функционалности за сигурност и помощ на лидера ще би трябвало да участва вярно.

Въпреки че съперничещите марки са в разгара на конкуренция за мощ с техните горещи седани и комбита, това не е нещо, с което Зелмер е склонен. „ Вероятно смисъла на конските сили понижава малко, всички те са супер бързи, само че оптималната скорост в действителност не е толкоз подобаваща за потребителския профил на клиентите на Skoda, тъй че дано да забележим. Мисля, че това, което споделям, е, че в този момент има повече аспекти, които в действителност въздействат върху решението ви за покупка, в сравнение с това, което казвахме – ускоряване, 0-100 км/ч и други сходни. Мисля, че това ще се трансформира отсега нататък. Има по-важни аспекти. Ще става дума повече за успеваемостта, устойчивостта на автомобилните материали, които употребявате, декарбонизацията по цялата верига на цената. Хората желаят да бъдат по-отговорни към планетата и климата. “

Тъй като новият Superb евентуално ще бъде при първите си купувачи към средата на идната година, не бихме очаквали да забележим vRS доста по-късно, с допустима дата за стартиране в продажба през 2025 година Цените би трябвало да стартират от малко над 50 000 евро.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР