Пловдивският централен площад ще се превърне в истинска танцувална сцена

...
Пловдивският централен площад ще се превърне в истинска танцувална сцена
Коментари Харесай

Танцов фестивал връща пенсионери от Пловдив във времето на XX в.

Пловдивският централен площад ще се трансформира в същинска танцувална сцена в границите на два дни. Форумът се осъществя по план " В ритъма на танца ". Във фестивала могат да се включат всички искащи пловдивчани и посетители на града, които са на възраст над 60 година
Актрисата и хореограф в Италия - Силвия Грибауди - идва в града под тепетата, с цел да потвърди, че възрастта не е от голяма важност, когато човек желае да се забавлява. Италианката пресича изпълнителското изкуство, танца и театъра, фокусирайки се върху проучванията на тялото и връзката с публиката. Днес (07.06.19 г.) и на следващия ден (08.06.19 г.) Силвия Грибауди е в Пловдив, с цел да покаже, че духът на младостта постоянно може да се върне и животът на 60+ е наслада.
„ Тя е тук, тъй като считаме, че българският пенсионер заслужава това качество на живот и наслада, което имат доста други развити страни ", изясняват уредниците от " Национално съдружие за единение и партньорство ". Проектът е финансиран от община Пловдив и е част от културната стратегия на града. През миналите няколко дни Силвия танцува, дружно с пенсионерите от пенсионерски и танцови клубове.
Началото на фестивала и в двата дни е 18:00 ч., а мястото е площада пред постройката на община Пловдив. Идеята на плана е да се пресъздаде атмосферата от началото на XX век, когато пловдивчани са се събирали на вечеринки и матинета. Фестивалът ще приключи с конкурс за валс, танго и ча ча, като за най-хубавите танцьори са планувани награди. Не се изисква наложително облекло или обувки за участниците, като в танците ще имат опция да се включат даже и трудноподвижни хора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР