Пловдивският районен съд прекрати производството срещу кмета на Карлово Емил

...
Пловдивският районен съд прекрати производството срещу кмета на Карлово Емил
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата поема делото срещу кмета на Карлово

Пловдивският областен съд приключи производството против кмета на Карлово Емил Кабаиванов и го прати на профилираната прокуратура. Според районните магистрати от града на тепетата повдигнатото обвиняване против градоначалника би трябвало да се гледа по подготвеност от Специализирания углавен съд, оповестява " 24 часа ".
Кабаиванов е упрекнат в длъжностно заграбване за над 26 000 лв. по плана за Пречиствателната станция и процесът против него се точи с години.
Пловдивският областен съд анулира 3-годишната му условна присъда, дадена от по-долната инстанция и върна делото на различен състав от районния съд. Най-напред процесът против Кабаиванов стартира в карловския съд, само че всеобщо там магистратите си направиха отказ и делото беше пратено в Пловдив.
Районният съд му даде 3 година условно с 4 година изпитателен период и го лиши от право да заема социална служба за 4 година Но по-горната инстанция откри процесуални нарушавания и го върна.
Според прокуратурата през 2013 и 2014 година кметът на Карлово назначил трима да получават средства по плана за Пречиствателната станция, а те действително не са упражнили труд. Въпреки това им били платени хонорари в размер на 26 000 лв..
Междувременно до момента в който се точеха правосъдните каузи Карлово избра за 4-ти път Емил Кабаиванов да ръководи общината, напомнят от вестника.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР