Пловдивският Природонаучен музей ще приюти за четири месеца реплика на

...
Пловдивският Природонаучен музей ще приюти за четири месеца реплика на
Коментари Харесай

Лунният скафандър на Нийл Армстронг идва в Природонаучния му...

Пловдивският Природонаучен музей ще приюти за четири месеца имитация на лунния скафандър на Нийл Армстронг. Това е единствената публична имитация в Европа на астронавтския костюм. Той може да бъде видят от 22 януари до 23 май.

Костюмът е създаден от Латексната корпорация Дувър и техническото му наименование е A7L. Скафандърът е петслоен и тежи 28 кг за работа вътре в кораба. За излизане в открития космос масата му нараства на 34,5 кг. С него астронавтът може да прекара 6 часа в космоса или на лунната повърхнина.



Скафандърът на Армстронг от задачата „ Аполо “ 11 до Луната гостува у нас, с помощта на Посолството на Съединените Щати и е предоставено от Постоянното посланичество на Съединени американски щати към интернационалните организации във Виена.

Тази неповторима галактическа екипировка е основана в 15 лимитирани броя от Националният музей по въздухоплаване и аеронавтика(NASM) към Смитсониън институт в Съединени американски щати, където се съхранява и истинския костюм.



Инициативата за изработването на общо 15 реплики на костюма на Армстронг е на НАСА и се реализира във връзка 50 годишнината на задачата Аполо 11 и кацането на Луната за първи път.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР