Пловдивският предприемач доц. д-р Невен Енчев предоставя на Симеон Сакскобургготски

...
Пловдивският предприемач доц. д-р Невен Енчев предоставя на Симеон Сакскобургготски
Коментари Харесай

Д-р Енчев подарява вила на Царя, след като съдът не му върна „Врана“

Пловдивският бизнесмен доцент доктор Невен Енчев дава на Симеон Сакскобургготски за пожизнено прилагане вила в първокласния новостроящ се комплекс „ Голденбург “ край Белащица. Той взе това решение, откакто Софийският градски съд постанови, че дворецът „ Врана “ е благосъстоятелност на страната.

Негово Величество ще може да употребява вилата още от тази есен, защото сега постройката е построена до втора плоча, увериха изпълнителите от строителната компания, се споделя в публично известие до медиите.

Пловдивският бизнесмен поддържа близки връзки с царя от дълго време - имат поредност от взаимни изяви – постоянно вземат участие в церемониите, с които у нас всяка пролет се означават годишнините от Спасяването на българските евреи, за което голям принос имат цар Борис Трети, патриарх Кирил, народни представители и интелектуалци от това време.

През май т. година Симеон Сакскобургготски и доцент доктор Невен Енчев откриха дружно във фоайето на Областна администрация галерия „ Страната на избавените евреи “. На събитието царят бе съпроводен от брачната половинка си Маргарита и сестра си Мария Луиза, а пловдивският бизнесмен – от брачната половинка си доктор Ваня Александрова и щерка им Евгения.

„ За мен и фамилията ми ще бъде голяма чест Симеон Втори и царското семейство да одобряват вилата и да бъдат наши съседи “, съобщи доцент Енчев от Германия, където живее от началото на годината и сега реновира двореца си, който ще трансформира в лечебно заведение с приют.





Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР