Пловдивският окръжен съд засекрети делото срещу Александър Радев, обвинен в

...
Пловдивският окръжен съд засекрети делото срещу Александър Радев, обвинен в
Коментари Харесай

Засекретиха делото на мъжа, убил съпруга си в Стамболийски

Пловдивският областен съд засекрети делото против Александър Радев, упрекнат в убийството на брачна половинка си Андреас Ропел. Инцидентът стана на 3 май 2022 година след фамилен скандал, съпроводен с щедро количество алкохол.
Прочетете още
Причината за засекретяването на делото е заплаха от изнасяне на детайлности от интимния и персоналния живот на Александър. Съдия Нина Кузманова реши, че настояването на страните процеса да се гледа при закрити врата е обосновано и идващите съвещания ще протекат без представители на медиите.

Майката на обвинения - Елена Николова се опита още през днешния ден да не допусне публицисти в залата, само че поради, че това бе разпоредително съвещание в което би трябвало да се реши по какъв начин да протече процеса, настояването и не беше почетено. Тя даже пожела влезе в ролята на бранител на сина и да му бъде юрист, само че самият Александър сподели, че желае само юрист Димитър Бодаков да го съставлява.

Запитан за фамилното му състояние, Александър уточни, че е вдовец, визирайки умрелия му брачен партньор Андреас, само че арбитър Нина Кузманова му сподели, че по българските закони се води „ неженен ”, както ще бъде записано в протокола по делото.

Защитникът на обвинения се опита да издейства по лека „ мярка за неотклонение ” за клиента си, заявявайки, че в пандиза той не се усеща удобно и това въздейства на самочувствието му. Според юрист Бодаков Александър е креативна персона с извънреден интелектуален капацитет и в случай че бъде пуснат под „ домакински арест ”, той ще може да се занимава свободно с музика, което би подобрило психическото му положение и той да бъде пълностоен участник в процеса. Въпреки доводите обаче, съдът остави Алексадър в ареста, като решението може да бъде обжалване в 7-дневен период пред по-горна инстанция.

Адвокат Бодаков посочи също, че обвинителният акт търпи сериозна рецензия и неточности, които водят до смяна във фактическата конюнктура.

Съдът от своя страна също реши, че са на разположение в действителност неточности, само че без основни нарушавания, които да попречат на отбраната на Александър. Магистратите дадоха една седмица период на прокуратурата, в който в който би трябвало да бъдат отстранени грешките.

В хода на делото родителите на убития Андреас беха конституирани като частни обвинители и цивилен ищци, като всеки от тях е предявил иск в размер на 150 000 лв..

Следващото съвещание по делото ще бъде на 23 февруари и ще се гледа по общия ред с приканване на очевидци и движимости лица.

Как се стигна до случая:

Кървавата драма сред двамата мъже се разигра на 4 май предходната година в град Стамболийски. След скандал сред тях и взаимни удари с нож, 41-годишния Андреас Ропел умрял от смъртоносно пронизване.

Преди да дойдат в Стамболийски, двамата мъже живеели чартърен в гр. София, като през 2020 година те сключили цивилен брак в Германия, за което имали публикуван европейски документ за брак. Между тях постоянно възниквали кавги, които от време на време прераствали и във физическа разпра.

Според обвинителния акт, на 3 май 2022 година мъжете се преместили да живеят в Стамболийски, в наследствена къща на Александър. На идващия ден ходили на пазар, след което се върнали в дома си. Под въздействие на използвания алкохол, двамата почнали да се карат, дърпат, удрят и нараняват. Под афект, протегнали ръка към ножове и почнали да си нанасят взаимни рани. В един миг Александър пробол смъртоносно колегата си. По-късно самият той подал сигнал в полицията, а Рошел умрял.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР