Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка задържане под стража спрямо

...
Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка задържане под стража спрямо
Коментари Харесай

Постоянен арест за дядо, гръмнал арендатор

Пловдивският областен съд взе най-тежката мярка задържане под стража по отношение на 80-годишния Б. Ц., който простреля с пушка в главата арендатора на земята си.

Спрямо 80-годишния мъж е повдигнато обвиняване за това, че  на 21.10.2022 година в землището на Първомай, съзнателно е умъртвил  М. И.

Обвиняемият е притеглен към наказателна отговорност за тежко съзнателно закононарушение – ликвидиране, за което Наказателният кодекс планува наказване отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Съдът реши, че от доказателствата по делото, събрани досега, може да се направи обосновано съмнение за съпричастност на обвинения Б.Ц. към закононарушението, за което му е повдигнато обвиняване.

Окръжен съд – Пловдив одобри, че при мярка друга от задържане под стража е налице действителна заплаха от осъществяване на закононарушение.

Определението не е дефинитивно и предстои на митинг и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на  1.11.2022 година от 10.00 часа.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР